Kunderne fortsætter med at strømme til selskabet Comx, der satser på at levere tv, telefoni og internet via fiberforbindelser til store bolig- og grundejerforeninger.
Efter første halvdel af 2005 har selskabet ifølge administrerende direktør Dennis Rohde rundet 40.000 kunder.
Trods store investeringer i et landsdækkende fibernetværk og tekniske platforme til at styre tv og telefoni, blev det sidste år til et overskud på en halv million kroner. I år forventes et plus på 30 millioner kroner.
- Det er forretningen som helhed, der gør os så stærk, at vi selv installerer vores netværk. Vi har stort set ingen andre folk til at gøre noget for os, siger Dennis Rohde.
Opsplitning
Derfor har Comx også rundet 300 ansatte, hvor de fleste er i installations-afdelingen.
Netop vokseværket har fået Comx til at splitte selskabet op i fire dele i Networks, Installation, Fibre og Finans. Herover svæver så et Holding-selskab, som skal holde styr på trådene.
- Før i tiden havde vi en stor forretning, hvor hele pivtøjet var blandet sammen, og det gav uhensigtsmæssigheder, når vi handlede med andre teleselskaber, at vi var konkurrenter, fortæller Dennis Rohde.
Ifølge ham giver opsplitningen også den fordel, at de enkelte selskaber får et selvstændigt liv og kunder uden for Comx-koncernen.
Sælger til elselskaber
Eksempelvis sælger selskabet sin fiberplatform til mange elselskaber for et større tocifret millionbeløb årligt.
Det, mener Dennis Rohde, er med til at berettige selskabets millioninvesteringer i flere hundrede kilometer fiber.
- Det har været dyrt at etablere de her ting, men langsigtet er det en fordel ikke at skulle betale til alle mulige distributører, man har lejet fiber af, som Dansk Bredbånd gør. Vi har ikke noget lejet fiber mere, siger han.
Comx satser på såkaldt tripleplay, det vil sige både at levere internet, tv og telefoni over den samme forbindelse.
Derfor har selskabet netop investeret et større tocifret millionbeløb i udstyr til IP-telefoni fra Ericsson og tilsvarende i en teknisk platform til at nedtage tv-kanaler og sende dem videre som IP-data i enten MPEG-2 eller MPEG-4-format.
Retssag mod Viasat
På tv-området har Comx været i vælten for at sende en række tv-kanaler, heriblandt fra Viasat, til kunderne uden at have fået lov.
Retssagen mellem Viasat og Comx begynder om få uger, og samtidig har Comx indberettet Viasat for Konkurrencestyrelsen. Dennis Rohde er fortrøstningsfuld.
- Dem er jeg ikke så bange for, det skal vi nok få plads inden for de næste tre til fire måneder. Der er ingen tvivl om, at de bliver tvunget til at levere det her, mener han.
I alt fik Comx sidste år en omsætning på omkring 300 millioner kroner. Selskabet ejes af Dennis Rohde og Henrik Ottensten gennem deres holding-selskaber. Herudover har bestyrelsen en post på 10 procent.