Spilkonsoller bliver genvej til digitalt tv

De kommende generationer af spilkonsoller fra Microsoft og Sony bliver en genvej til digitalt tv med mulighed for at optage video, tjekke fotoarkivet og styre musik via skærmen. HDTV er nøgleordet.

Nye konsoller fra Microsoft og Sony kan blive en vigtig brik i spillet om fremtidens digitale tv.

De to muskelbundter Xbox 360 og Playstation 3 er begge beregnet på at være midtpunkt i stuerne, hvor de skal styre familiens billedarkiv, musiksamling og samtidig kan afspille gemte videofiler.

Microsofts Xbox 360 rammer markedet allerede i slutningen af året og indeholder som standard en 20 gigabyte udskiftelig harddisk, hvor man via USB-porte kan gemme billeder og musik.

Samspil med Windows

Samtidig er den beregnet til at spille tæt sammen Microsofts specielle medieudgave af Windows.

- Hvis du kobler den til en Media Centre-pc, så har du pludselig en god platform for din digitale underholdning i hjemmet, siger Kristian Sveigaard, leder af Microsofts afdeling for underholdning i hjemmet.

Som eksempel nævner han, at man kan se Tour de France, mens man samtidig snakker med sine venner på tv-skærmen via Xbox 360 og en netforbindelse. Spillene vil således blive integreret i tv-oplevelsen.

Der er færre detaljer ude om Sonys Playstation 3, som første kommer på markedet næste år.

Harddisk-optager

Men ifølge et fransk interview lader det til, at Sony har tænkt sig at tage skridtet fuldt ud og gøre spilkonsollen til en digital afløser for videomaskinen, så den på egen hånd kan optage programmer fra tv'et.

I interviewet siger en af Sonys europæiske topchefer, at den vil blive en "underholdningsserver i hjemmet" beregnet på at "erstatte videooptageren og dvd-afspilleren under tv'et i stuen".

Derfor kommer spilkonsollen også med et Bluray-drev, Sonys bud på afløseren til dvd-afspilleren. Igen er der sat baghjul til Microsoft, som i første omgang nøjes med et ordinært dvd-drev.

Et skærmbillede fra spilkonsollen Xbox 360
Samtidig er både Xbox 360 og Playstation 3 beregnet på, at alt foregår i høj digital opløsning, også kaldet HDTV. Det gælder også spillene, som dermed nærmer sig fotorealistisk kvalitet.

Begge konsoller kommer med HDMI-stik, så de kan sluttes til en fladskærm og sende HDTV-signalet digitalt. For de fleste fladskærms-ejere i Danmark vil det være første gang, at de får fuld glæde af billedkvaliteten i deres tv.

To skærme

Playstation 3 indeholder endda to HDMI-udgange, så den kan styre to fladskærme i HDTV-kvalitet samtidig.

Satsningen på HDTV kommer dog ikke uden udfordringer for spiludviklerne, som fortsat skal levere det, det hele handler om, nemlig spillene.

Janos Flösser fra danske IO Interactive har tidligere fortalt til Computerworld, at den fotorealistiske grafik i de nye spilkonsoller kan kræve to til tre gange så mange udviklere per spil.

En af Japans førende spiludviklere har samtidig kritiseret den manglende HD-DVD-afspiller i Xbox 360. Prerenderet grafik er populært i Japan, men i HDTV-kvalitet vil der kun være begrænset plads på en normal dvd-skive.

Relevante link

HDTV-videoer fra kommende spil til Xbox 360




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere