WM-Data i fremgang trods fald i salget

WM-Data fortsætter med at høste frugten af en langsigtet turn-around. Omstruktureringen koster dog på forretningens samlede salg, som endnu en gang falder.

Evnen til at tjene penge bliver stadigt bedre for WM-data i Danmark.

Retningen på udviklingen i salget er lige så stabil som på evnen til at tjene penge, men det kniber med samme positive takter, da udviklingen er i den modsatte retning.

Det viser dagens offentliggjorte halvårsmeddelelse fra den svenske koncerns danske datterselskab.

WM-Data har i første halvår 2005 omsat for 352 millioner kroner mod 360 millioner kroner i første halvår 2004. Overskuddet er gået fra 7,2 til 16,7 millioner kroner.

- Halvårsresultatet er en bekræftelse på, at hjulene kørere i et godt tempo. Stort set alle forretinigsområder har fulgt forretningsplanen og har bidraget positivt til resultatet, udtaler administrerende direktør Jesper Scharff i en pressemeddelelse.

Aktiekursen stiger

Med til at trække omsætningen i opadgående retning er salget af it-services, der er steget med 13 millioner kroner, hvilket svarer til en vækst på fire procent.

Omsætningen på handelsvarer er til gængæld faldet med cirka 20 millioner kroner som en følge af, at Atea i april måned overtog WM-Datas server- og storage-forretning.

Det svenske moderselskab har modsat det danske datterselskab haft en fremgang i omsætningen, der er steget fra 3,3 til 3,4 milliarder kroner.

Det ordinære resultat før goodwill afskrivninger (EBITA) landede på 245,4 mod 118,4 millioner kroner i første halvår 2004.

Investorerne på børsen i Stockholm har taget pænt imod dagens halvårsmeddelelse, hvilket resulterede i en stigning i aktiekursen på lidt over to procent her en times tid efter frokost.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere