Dansk distributør vokser stabilt efter opkøb

Den danske storage- og serverdistributør Four Leaf, der sidste år blev medlem af den franske Logix-familie, er inde i moderat, men stabil vækst. Direktøren vurderer dog, at konkurrencen blandt andet som følge af konsolideringer er blevet hårdere, og det kan mærkes på indtjeningen.

Distributøren Four Leaf, der sidste år via opkøb blev medlem af den franske Logix-koncern, har vendt udviklingen.

Fra hovedsædet i Århus har Four Leaf formået at have vækst i omsætningen samlet for Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Til gengæld kniber det med at få de samme positive takter til at slå igennem på indtjeningen.

- Konkurrencen er helt klart blevet hårdere, og det er selvfølgelig gået ud over vores bruttomarginal, siger administrerende direktør og stifter Jørgen Winther.

I regnskabsåret 2000/01 åbnede Four Leaf i Sverige og Norge og sprang frem med vækst i omsætning på over 80 procent til 96,5 millioner kroner.

Konsolideringer skærper konkurrencen

De efterfølgende to år bød på fald i omsætningen omkring de 10 procent per år. Dog hele vejen og frem til i dag med sorte tal på bundlinjen.

Four Leaf A/S Årsregnskab
Millioner kroner (NB: Omregnet fra Euro til kurs per 30.12.04)2003/04 (18 mdr.)2002/03 (12 mdr.)
Omsætning1.056,1584,0
Resultat af primær drift (EBIT)22,816,7
Resultat før skat 2,35,4
Resultat0,53,6
Egenkapital42,151,2
Antal ansatte10692
Siden andet halvår af 2003 har Four Leaf igen haft positive væksttal. Væksten har primært fundet sted i Sverige og Norge, mens Finland og Norge stort set er uændret, oplyser direktøren.

Væksten er dog først blev tydelig i de eksterne regnskaber i forbindelse med seneste regnskab, da regnskabsperioden er omlagt til kalenderåret som i den øvrige Logix-koncern.

Seneste regnskab derfor dækker halvandet år fra sommeren 2003 til udgangen af 2004.

Den hårdere konkurrence er blandt andet et udslag af, at der er sket konsolideringer blandt koncernens kunder, forhandlerne, herunder de almindelige leverandører og de uafhængige systemudviklere.

- Alle distributørerne, som vi konkurrerer med, har et ben inde hos alle kunderne. Så der vil naturligt være en hårdere konkurrence, siger Jørgen Winther.

Større handlefrihed

Med til alligevel at trække positive vækstrater er ifølge direktøren, at koncernen har antaget et mere bredt udvalg af produkter på hylderne.

Tidligere var der således fokus på ren storage og relevant software.

- Nu er vi gået bredere ud og tager servere med, så vi kan lave noget konsolidering i hvert fald i den høje ende, siger Jørgen Winther.

Ifølge direktøren har det nye medlemskab i Logix-familien haft positiv effekt på koncernens evne til at agere aktivt i markedet.

- Nu behøver vi ikke at skele til, hvordan vi skal sørge for finansiering. Vi kan for eksempel bedre tillade os at lave nogle kampagner, som vi tidligere ville have tænkt over to gange, siger Jørgen Winther.

Venter beskeden vækst

Salget i Danmark er ifølge direktøren stort set uændret i 2005, men han forventer mere gang i den, når sammenlægninger af kommuner og amter formodentlig slår igennem senere på året.

Der er imidlertid ikke de store forventninger om vækst i 2005 for Four Leaf.

- Væksten bliver nogle procent, men den bliver ikke voldsom, siger Jørgen Winther.

Derimod tror han på yderligere konsolidering både i distributør- og i forhandlerleddet. Og bliver det ikke i år, kommer det helt sikkert næste år, vurderer direktøren.

Umiddelbart er der dog ikke opkøb på vej fra Four Leafs side, oplyser han.

- Vi er konstant på udkig efter muligheder, men vi har ikke noget i kikkerten lige nu og her, siger Jørgen Winther.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere