Danskere spilder 19 timer på søgninger

På europæisk plan er danskerne helt gode til at finde rundt på nettet, og kvinderne spilder med 14,4 timer om året langt mindre tid end de mandlige artsfællers 22,3 timer, viser undersøgelse.

En dansker mister i gennemsnit årligt 19 timers effektiv tid på nettet på at fare vild ude i cyberspace.

Det viser en undersøgelse, som MSN ? Microsofts division for internet-tjenester som MSN Search, Messenger Hotmail med videre ? har foretaget af brugernes internetvaner i en række europæiske lande.

Og hvis det ellers er sandt, at kvinder ikke kan finde rundt, når de kører bil, og mænd er nogle hajer, så står det ifølge undersøgelsen anderledes til på nettet.

Mens danske kvinder bruger 14,4 timer om året på at fare vild i søgningerne, så er det tilsvarende tal markant højere for mænd, der rask væk skyller 22,3 timer ud i afløbet.

Hollændere har retningssans

Der er dog hverken for mænd eller kvinder i Danmark grund til at fortvivle over manglende stedsans på rejserne i cyberspace.

Både mod nord og syd finder vi europæiske fæller, hvis næse for retningssans på nettet udviser langt dårligere takter.

Spanierne topper listen med lige over 43 timers spildtid på søgninger om året. Svenskerne spilder 40 og nordmændene 36 timer med stort samme spildtid for mænd og kvinder.

Kun hollænderne har tilsyneladende bedre overblik end danskerne på nettet. De har Europas laveste spildtid på 18,4 timer.

Italienere giver op

Mere dansk selvtillid er der at hente i, at kun 5,7 procent af danskerne mister orienteringen på nettet to til tre gange om ugen, mens det tilsvarende tal er 15 procent for nordmændenes vedkommende.

68 procent af nordmændene svarer desuden, at de ofte helt opgiver at finde, hvad de søger efter. En førsteplads i den statistik kører italienerne hjem fra front med 86 procent.

Spørgeundersøgelsen er et led i MSN's udvikling af søgemaskinen MSN Search og er baseret på svar fra 12.000 personer i 10 europæiske lande.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere