Dell halverer overskuddet i Danmark

Salget fortsætter med at stige, men indtjeningen følger ikke med i samme retning. I seneste regnskab er overskuddet halveret for Dell i Danmark i forhold til året før. Det skyldes primært, at Dell har investeret i mere personale, oplyser marketingdirektøren.

Amerikanske Dell fortsætter med at vokse i Danmark, men tjener færre penge.

I det netop offentliggjorte regnskab for perioden februar 2004 til og med januar 2005 er overskuddet således mere end halveret.

- Vi har foretaget større investeringer primært i personale, der skal sikre den kundeoplevelse, som vi bestræber os på at levere til vores kunder, siger marketingdirektør Søren Larsson fra Dell.

Nyansættelser af personale, hvoraf mange er til supportfunktioner, og oplæring er således ifølge marketingdirektøren den væsentligste årsag til, at Dell i det meste af 2004 ikke kan holde en lige så høj indtjening som året før.

Væksten i omsætningen er på 13 procent, mens antallet af solgte enheder er vokset med 34 procent, oplyser marketingdirektøren.

Mobilt sælger

Men at konkurrencen om ordrerne skulle være blevet hårdere og gjort det sværere at få profitten i hus, er ikke et billede, han genkender.

Dell A/S Årsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning307,7272,2
Resultat af primær drift (EBIT)9,625,6
Resultat før skat 14,928,9
Resultat10,020,0
Egenkapital79,369,3
Antal ansatte350301
- Der er ingen tvivl om, at der er en skarp konkurrence på det danske marked. Men at den skulle være skærpet i forhold til tidligere, det ser jeg ikke nogen tegn på, siger Søren Larsson.

Væksten er blandt andet drevet af en større interesse for at investere i mobilt udstyr, bærbare pc'ere og tilbehør, både i offentligt og privat regi.

De tendenser er ifølge marketingdirektøren fortsat i det nye år, hvor det offentlige igen har åbnet op for investeringer.

Han ser således en positiv udvikling i markedet men ønsker i øvrigt ikke at oplyse om forventninger med henvisning til, at Dell i Danmark indgår som datterselskab i en international koncern.

Revisorer løfter pegefinger

Dells revisorer løfter i regnskabet en pegefinger over for ledelsen, der har forsømt at overholde Bogføringsloven til punkt og prikke.

- Ledelsen kan ifalde ansvar for disse forhold, skriver revisorerne i revisionspåtegningen til regnskabet.

Overtrædelserne består i, at selskabet har opbevaret opbevaret regnskabsmateriale i udlandet i for lang tid, og at systembeskrivelser bliver opbevaret i udlandet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere