Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: ByteDance afskediger praktikant for sabotage af AI-projekt / USA advarer mod afhængighed af kinesiske batterier i energinet / Tech-milliardær vil dagligt give en million dollar til vælgere i svingstater

ByteDance afskediger praktikant for sabotage af AI-projekt. USA advarer mod afhængighed af kinesiske batterier i energinet. Tech-milliardær vil dagligt give en million dollar til vælgere i svingstater. EU-Kommissionen lancerer investeringsnetværk til deep tech.

Godmorgen og velkommen til ugens anden morgen-briefing fra Computerworld.

Det er tirsdag, og det er atter en gang Computerworlds samfundsredaktør Qëndrim Fazliu, der her fra hjemmekontoret skal guide dig gennem dagens første nyheder.

God dag og god læselyst!

ByteDance afskediger praktikant for sabotage af AI-projekt

Vi starter i Kina, hvor ejeren af TikTok, det kinesiske selskab ByteDance, har afskediget en praktikant, som angiveligt har forstyrret træningen af en af virksomhedens kunstige intelligens (AI)-modeller på en ”ondsindet” måde.

ByteDance afviser dog, at skaden skulle være så omfattende, som rygterne på sociale medier antyder, og kalder påstandene for “overdrivelser og unøjagtigheder”.

Det rapporterer BBC.

Ifølge ByteDance påvirkede hændelsen ikke virksomhedens kommercielle online-operationer, herunder dens store sprogmodeller.

Den pågældende praktikant var tilknyttet reklameafdelingen og havde ingen erfaring med virksomhedens AI-laboratorium.

ByteDance understreger, at dets populære Doubao AI-model, Kinas mest anvendte chatbot, ikke blev berørt af hændelsen. ByteDance har ud over afskedigelsen kontaktet praktikantens universitet og relevante brancheorganisationer for at informere om episoden.

USA advarer mod afhængighed af kinesiske batterier i energinet

Amerikanske myndigheder advarer nu om risici ved at stole på kinesiske batterier til energilagring i landets elnet.

Det sker i en ny rapport fra det amerikanske Department of Homeland Security (DHS), der fremhæver de økonomiske og sikkerhedsmæssige udfordringer ved kinesiske virksomheders dominerende position på markedet for lithium-batterier, rapporterer Wired.

Særligt advares der mod firmaer som Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) og Build Your Dreams (BYD), der ifølge DHS udnytter statsstøtte fra den kinesiske regering til at opnå markedsfordele i USA.

DHS-rapporten bemærker også, at amerikanske forsyningsselskaber risikerer at blive afhængige af kinesiske produkter, hvilket kan true forsyningssikkerheden i fremtiden.

USA har allerede iværksat en række initiativer gennem Inflation Reduction Act og Bipartisan Infrastructure Law, som skal øge produktionen af batterier på hjemmemarkedet i USA.

EU-Kommissionen lancerer investeringsnetværk til deep tech

EU-Kommissionen lancerede mandag Trusted Investors Network, som er et initiativ, der samler investorer med henblik på at støtte investeringer i Europas deep tech-sektor.

Initiativet sker i samarbejde med Den Europæiske Innovationsfond (EIC), der er en del af Horizon Europe-programmet, og har til formål at tiltrække investeringer til innovative tech-virksomheder i Europa.

Det oplyser Kommissionen selv i en meddelelse.

Netværkets første gruppe består af 71 investorer, herunder venturekapitalfonde, offentlige investeringsbanker og virksomheder, som samlet repræsenterer mere end 90 milliarder euro i aktiver.

Målet er at styrke investeringerne i europæisk teknologi og sikre, at virksomheder inden for kritiske teknologiske områder får adgang til kapital, de behøver, for at konkurrere globalt.

Kommissær Iliana Ivanova lancerede netværket under det første EIC Scaling Summit i Athen, hvor 120 virksomheder fra EIC’s portefølje og nationale programmer deltog.

Tech-milliardær vil dagligt give en million dollar til vælgere i svingstater

Den kontroversielle tech-milliardær Elon Musk har annonceret, at han vil uddele én million dollar hver dag frem til valget til en tilfældig vælger fra en svingstat, der underskriver en underskriftindsamling fra hans super PAC, America PAC.

Initiativet, der blev offentliggjort under et Trump-rally i Pennsylvania, har fået skarp kritik for muligvis at overtræde amerikansk valglovgivning.

Det skriver Forbes.

Rick Hasen, som er valgadvokat, påpeger ifølge mediet, at Musks tiltag "klart er ulovligt", da det bryder med forbuddet mod at betale vælgere for at registrere sig eller stemme.

Den demokratiske guvernør Josh Shapiro fra Pennsylvania har også udtrykt bekymring over Musks indblanding, mens han opfordrede myndighederne til at undersøge sagen nærmere.

Elon Musk har via sin super PAC støttet Donald Trump massivt i valgkampen og har blandt andet allokeret 75 millioner dollar til at hjælpe med at drive kampagner i nøglestater.