ADSL-kunder skal frigøres for tele-tvang

IT- og Telestyrelsen er indstillet på at sætte en stopper for, at TDC opkræver fuldt teleabonnement fra bredbåndskunder, selvom kunden ikke ønsker at gøre brug af telefonlinjen. Det er bare én del af en pakke på tre forslag, der skal skabe mere konkurrence på bredbåndsmarkedet.

ADSL-kunder skal ikke længere være tvunget til at betale for et telefonabonnement hos TDC for at få en ADSL-forbindelse.

Det anbefaler IT- og Telestyrelsen i dag i et udkast, som skal sendes til høring i telebranchen, hos forbrugerorganisationer, Konkurrencestyrelsen og europæiske telemyndigheder.

Telia, Cybercity og andre udbydere af ADSL-linjer, der alle ligger i konkurrence med TDC, vil fremover skulle betale cirka 60 kroner om måneden mindre til TDC for en bredbåndsforbindelse, end de gør i dag, mener IT- og Telestyrelsen.

Indtil nu har TDC krævet fuld betaling for en telefonlinje, selvom kunden kun ønskede at bruge linjen som bredbåndsforbindelse.

Mere konkurrence

Med i IT- og Telestyrelsens anbefalinger er også, at TDC
skal give konkurrenter på bredbåndsmarkedet adgang til flere forskellige bredbåndsprodukter end hidtil.

Desuden skal salg af bredbåndsprodukter fra TDC til konkurrerende udbydere ske til samme pris over hele landet.

TDC må således ikke kræve højere betaling i tyndt befolkede områder, hvor det er dyrere at nå ud til den enkelte bruger.

Reguleringerne af markedet skal ifølge IT- og Telestyrelsen skabe mere konkurrence på bredbåndsmarkedet.

Allerede inden IT- og Telestyrelsen sendte deres indstilling til reguleringer ud i offentligheden her i eftermiddag, havde TDC sendt deres holdning til de imødesete reguleringer ud.

- Konkurrencestyrelsen har for få uger siden fastslået, at telemarkedet er præget af benhård konkurrence, og analyser viser, at bredbåndspriserne er faldet med over 20 procent på et år. Vi forstår ikke behovet for ny regulering, udtaler administrerende direktør Kim Frimer fra TDC Totalløsninger i en pressemeddelelse.

Afgøres i efteråret

Anderledes lyder reaktionen fra Dansk Handel & Service, der er interesseorganisation for mange virksomheder, der også er berørt.

- Det er utrolig positivt, at det nu er helt klart, at TDC har en position, så der ikke er fri konkurrence i bredbåndsmarkedet, og at IT- og Telestyrelsen kommer med de her forslag, så vi kan få fri konkurrence, siger it-konsulent Søren Andersen fra Dansk Handel & Service.

IT- og Telestyrelsen har sat en frist frem til 15. august på høringssvar, hvorefter styrelsen vil træffe den endelige afgørelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere