Oracle afviser skepsis med 26 procent vækst

I det første fulde kvartal efter fusionen med Peoplesoft har Oracle haft fremgang i omsætningen på 26 procent. Resultatet overstiger analytikernes forventninger, og investorerne uddelte kontant belønning på aktiemarkedet.

De værste skeptikere til fusionen af Oracle og Peoplesoft bliver med det første kvartalsregnskab efter fusionen mødt af kontante modargumenter.

I Oracles finansårs fjerde kvartal brager omsætningen frem med 26 procent til nu at være 24,0 milliarder kroner.

Fremgangen er målt i forhold til samme kvartal året før.

Omsætningen for hele finansåret 2004/05 ender på 72,9 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 16 procent i forhold til året før.

Over forventninger

Fra en investor-synsvinkel er vækst ikke meget værd uden indtjening. Og på det område må regnskabet overraske en række skeptiske analytikere.

De gennemsnitlige forventninger til indtjeningen eksklusive omkostninger til opkøb og andre omkostninger lå ifølge Thomson First Call på 1,42 kroner per aktie.

Oracles indtjening ligger i seneste kvartal på 1,61 kroner eller cirka 13 procent over analytikernes forventninger.

Overskuddet fra fjerde kvartal ender på 8,6 milliarder kroner.

Vækst frem for opkøb

Oracle køber fortsat op af mindre virksomheder, men vil sandsynligvis ikke kaste sig ud i andre køb af samme størrelse som Peoplesoft i nærmeste fremtid.

- Vi har ingen planer om at købe noget som helst, som ikke bidrager til vores langsigtede strategi og vækstmål på 20 procent i indtjeningen om året de næste fem år, siger stifter og koncernchef Larry Ellison.

Væksten i Europa, inklusive Mellemøsten og Afrika, EMEA, står tilbage for væksten på verdensplan.

I EMEA er omsætningen vokset med 17 procent i seneste kvartal efter fusionen. Totalt set henter Oracle 36 procent af omsætningen i EMEA.

Aktiekursen på Oracle steg efter offentliggørelsen af regnskabet med mellem fem og seks procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere