Konsulenthus puster liv i gammel it

Konsulenthuset DSI Data genbruger både 10 og 15 år gamle systemer i løsninger i stedet for at levere komplette nye løsninger. Det sparer ofte kunderne penge og giver sikkerhed for, at det virker. Konsulenthuset har vendt strømpilene fra at pege ned til nu at pege op.

Konsulenthuset DSI Data i Kokkedal får god respons fra kunderne på at tilføre nyt liv i gamle it-løsninger frem for at sælge nyt.

Det oplyser selskabets administrerende direktør, Holger Harvey Hansen.

- Kunderne siger: Vi plejer ellers at få at vide, at vi bare skal købe nogle nye produkter, og dem kan vi i øvrigt godt levere til jer, siger Holger Harvey Hansen.

DSI Data dyrker derfor som nicheområde at lave løsninger, der får de gamle systemer til at snakke sammen med hinanden, delvist nye og helt nye systemer.

Bygger ny motor

Der er ifølge direktøren masser af gammel teknologi ude i virksomhederne, der kører ganske fortræffeligt og er modificeret til kundernes behov.

Derfor er det ikke nødvendigvis altid den bedste løsning at skifte til noget nyt.

DSI Data A/S Årsregnskab
Millioner kroner2004/052003/04
Bruttofortjeneste20,519,8
Resultat af primær drift (EBIT)0,8-1,7
Resultat før skat 0,8-1,7
Resultat0,5-1,2
Egenkapital3,93,3
Antal ansatte3940
DSI Data har erfaringer med at bygge videre på systemer, der har kørt i 15 år og mere, også nogle som oprindeligt er baseret på styresystemet DOS.

- Ofte bygger vi en motor i midten, der er baseret på .Net, som bliver omdrejningspunktet, og så tilføjer vi måske en ny database, siger Holger Harvey Hansen.

Han fremhæver fordele, som at det kan gennemføres billigere at genbruge gammelt end købe nyt, og at der kan være større sikkerhed i at benytte løsninger, man ved virker.

Blandt forudsætningerne fremhæver han dog, at teknologien skal kunne køre i rimelig hastighed og på de maskiner, som man benytter i dag.

Udviklingen er vendt

DSI Data er blandt de større konsulenthuse med C5 fra Microsoft som speciale, og har i øvrigt bygget forretningen op omkring produkter fra Microsoft.

Forrige regnskabsår, fra maj 2003 til april 2004, resulterede i et underskud, der lige præcis forhindrede Harvey Holger Hansen at fejre ti år som direktør med overskud.

Det trods svære år siden 2000/2001, hvor virksomheden i den efterfølgende årrække frem til i dag har måttet reducere medarbejderstaben betydeligt.

I seneste, netop offentliggjorte regnskab, er DSI Data imidlertid tilbage igen, mener direktøren.

- Det kiksede lidt forrige år, men nu har vi vendt alle de væsentlige kurver, og det er vi svært tilfredse med, siger Holger Harvey Hansen.

Nu to måneder inde i det nye regnskabsår ligger DSI Data ifølge direktøren over budget, og han forventer at se fem til ti nye mand i DSI-trøjen i løbet af indeværende regnskabsår.

- Selvfølgelig afstemt efter, hvordan forretningen udvikler sig, siger Holger Harvey Hansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere