Det offentlige strammer op på fakturakrav

Leverandører til det offentlige vil efter sommerferien opleve, at der bliver ført en strammere linje i forhold til kravet om elektroniske regninger. Det mener vicedirektør Henrik Pinholt fra Økonomistyrelsen, der er i gang med en undersøgelse, som skal klarlægge to it-firmaers forretningsgrundlag som læs-ind bureauer.

Efter sommerferien vil skruen blive strammet over for virksomheder, der leverer til det offentlige og endnu ikke opfylder kravet om at indsende regninger elektronisk, men fortsat benytter papir.

Det forventer vicedirektør Henrik Pinholt fra Økonomistyrelsen på baggrund af møder med en stribe repræsentanter for offentlige myndigheder.

- Det er mit indtryk, at både kommuner og statslige institutioner er i gang med at stramme op, så papirregninger vil blive afvist de fleste steder efter sommerferien, siger Henrik Pinholt.

Formelt blev kravet om elektroniske regninger fra leverandører til det offentlige indført den 1. februar i år.

Men på finansminister Thor Pedersen opfordring er der ført en blød linje, så virksomhederne ? og det offentlige ?
havde bedre tid til at få strømlinet arbejdsgangene, og der ikke kom for store forstyrrelser i betalingerne.

Potentiale til mere

Den bløde håndhævelse af kravet har kostet på indtjeningen, mener man hos de to virksomheder, det Post Danmark-ejede Data Scanning og JWN Data, der har investeret massivt i at blive læs-ind bureauer.

Så dårligt ser det imidlertid ikke ud nu med hensyn til antallet af ekspeditioner, mener vicedirektøren hos Økonomistyrelsen, der står for administration af e-fakturerings-ordningen.

- Vi har nogenlunde nået det niveau, som man kunne forvente, og der er er potentiale til endnu mere, siger Henrik Pinholt.

Niveauet er i øjeblikket, at der i seneste måned, maj måned, blev ekspederet 387.091 regninger af de to læs-ind bureauer.

Det svarer til 4,6 millioner på årsbasis, og tallet er stigende ? men altså for langsomt stigende set fra læs-ind bureauernes synsvinkel.

Potentialet, som vicedirektør Henrik Pinholt omtaler, er de cirka 30 procent af alle regninger, hvor leverandøren fortsat indsender på papir.

Det svarer formodentlig i antal til mellem fem og seks millioner regninger, hvor leverandøren må forventes enten selv at finde en løsning til indsendelse af elektroniske regninger eller at benytte et af de to læs-ind bureauer, når kravet om elektroniske regninger bliver håndhævet.

Afventer undersøgelse

Begge læs-ind bureauer mener desuden at have haft større omkostninger end forventet på at indkøre indlæsningen af papirregninger.

Det er Økonomistyrelsen opmærksom på, og et eksternt konsulentfirma er i øjeblikket ved at undersøge økonomien i at være læs-ind bureau.

- Vi afventer resultatet af den undersøgelse, før vi forholder os til problemstillingen, siger vicedirektør Henrik Pinholt.

Undersøgelser, blandt andet foretaget af Økonomistyrelsen, har anslået det samlede tal for fakturaer fremsendt til det offentlige på fra 15 til 22 millioner kroner.

Økonomistyrelsen hviler sine skøn på de 15 millioner. Cirka otte ud af ti regninger er til kommunerne, skønner Økonomistyrelsen.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere