Det har længe stået i kortene at Googles moderselskab Alphabet var på vej til at træde ind på CRM-markedet, hvor selskabet havde udset sig HubSpot som det rette opkøbsemne.
Men nu lader det til, at forhandlingerne er forlist og opkøbsplanerne er droppet igen, inden partnerne overhovedet var nået til due diligence-fasen, skriver Bloomberg.
Rygterne om en mulig overtagelse af CRM-leverandøren HubSpot har stået på siden april.
Ifølge kilder tæt på sagen lykkedes det ikke for Alphabet og HubSpot at blive enige om de nødvendige detaljer efter indledende undersøgelser.
Den præcise årsag til sammenbruddet i forhandlingerne er endnu ikke offentliggjort.
Har været interesseret i længere tid
Alphabets interesse for at erhverve HubSpot startede tidligere på året og skyldes især HubSpots stærke position inden for SMV-segmentet.
En overtagelse ville have gjort det muligt for teknologigiganten at konkurrere med andre store CRM-leverandører som Microsoft, Oracle og Salesforce.
HubSpot er desuden kendt for sine automatiseringsværktøjer til markedsføring og reklamekampagner samt distribution af indhold til disse formål.
Ikke sikkert, at handlen var gået igennem
Selv hvis forhandlingerne mellem de to selskaber var gået godt, og man var blevet enige om et opkøb, så er det slet ikke sikkert, at handlen ville være gået igennem.
Et sådant opkøb ville nemlig hurtigt have tiltrukket sig både de amerikanske og europæiske konkurrencemyndigheders opmærksomhed.
Disse myndigheder er sat i verden for at forhindre monopoler, og man har på det seneste set, hvordan tilsynet med opkøb i tech-sektoren er blevet betydeligt skærpet.
For eksempel opgav Amazon for nylig sit opkøb af robotstøvsugerfirmaet iRobot, mens Microsoft oplevede store vanskeligheder med at gennemføre opkøbet af Activision Blizzard, og Nvidia måtte helt opgive et køb af Arm.
Hvis Alphabet havde gennemført købet af HubSpot, ville det have været tech-gigantens største teknologiopkøb nogensinde - endnu større end købet af Motorola Mobility for 12,5 milliarder dollar (cirka 86 milliarder kroner) i 2011.