SAP vokser 17 procent i Danmark

Den tyske ERP-gigants danske datterselskab er i 2004 vokset med 17 procent i Danmark. Direktøren i Danmark vil gerne have flyttet væksten ned i markedet og først og fremmest få yderligere skub i software-forretningen og sælge via partnere i Danmark.

ERP-giganten SAP vokser støt på det danske marked og høster også en pæn indtjening.

I seneste regnskabsår, 2004, har den tyske koncerns danske datterselskab haft en vækst på 17 procent i omsætningen, mens indtjeningen er mere end 11-doblet.

- Det er vi rimeligt tilfredse med. Det er en fin vækst, og selve resultatet med de 79 millioner kroner, det er flot, siger administrerende direktør Kenneth Mandrup.

De 79 millioner kroner er 2004-resultatet før skat, der er omtrent 11 gange større end 2003's resultat før skat på 7,2 millioner kroner.

Han skynder sig dog at tilføje, at indtjeningen ikke nødvendigvis bør tages til udtryk for, hvad selskabet har præsteret.

Det danske daterselskabs indtjening er afhængig af koncernens overordnede valg om at hive pengene hjem fra datterselskaberne som kommission, eller lade pengene blive i selskabet.

Vækst via partnere

- Selvfølgelig har vi gjort det godt, men vi er jo et datterselskab, og nogle gange er det unfair at dømme et datterselskab på, hvad moderselskabet lader blive tilbage i landet, så at sige, siger Kenneth Mandrup.

SAP Danmark A/S Årsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning814,4695,8
Resultat af primær drift (EBIT)78,85,2
Resultat før skat 79,37,2
Resultat55,25,2
Egenkapital130,480,2
Antal ansatte217217
Væksten i omsætning vurderer direktøren til at være ligeligt fordelt mellem de mellemstore og helt store virksomheder i Danmark.

Han ønsker ikke at sætte mål på, men regner med yderligere vækst i indeværende regnskabsår ? gerne fra de mellemstore virksomheder og gerne via partnerkanaler.

- Vores vækstmuligheder ligger gennem vores partnere, vi ønsker at vokse ved at sælge vores produkter og ønsker ikke at leve af consulting som sådan. Det er bestemt ikke vores primære formål, siger Kenneth Mandrup.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere