Artikel top billede

Biden forbyder salg af Kaspersky-software i USA 

Biden-administrationen vil forbyde salg af antivirussoftware produceret af det russiske firma Kaspersky Lab i USA. Det skyldes bekymringer for infrastrukturudbydere og statslige og lokale myndigheder.

Biden-administrationen vil forbyde salg af antivirussoftware produceret af Kaspersky Lab i USA. følge handelsminister Gina Raimondo udgør Moskvas indflydelse over Kaspersky en betydelig risiko, skriver Reuters.

"Rusland har vist, at det har kapaciteten og intentionen om at udnytte russiske virksomheder som Kaspersky til at indsamle og anvende amerikanernes personlige oplysninger som våben, og det er derfor, vi er nødt til at handle, som vi gør i dag," siger Raimondo.

Kaspersky har tidligere hævdet, at det er et privat firma uden forbindelser til den russiske regering.

Bidens beslutning hviler på regler og beføjelser, som blev indført under Trump. Tre af Kasperskys firmaer bliver desuden tilføjet en sanktionsliste, og det kan ifølge Reuters gå ud over selskabets ry og salg i andre lande.

Forbuddet omfatter også software fra Kaspersky, der indgår i andre løsninger og såkaldte white label-produkter.

Siden 2017 har det været forbudt at bruge Kasperskys produkter på USA’s føderale netværk - det slydes en beslutning fra Homeland Security.

Det nye forbud træder i kraft 29. september i år.

Kaspersky har et britisk holdingselskab og virksomhed i Massachusetts i USA. Selskabet oplyser ifølge Reuters, at det omsatte for godt fem milliarder kroner i 2022 og har 220.000 virksomhedskunder i cirka 200 lande.