Artikel top billede

Kaspersky: Ikke rationel beslutning af USA at sætte os på porten - vi vil slå igen

USA’s beslutning om at udelukke Kaspersky er ikke baseret på en rationel gennemgang af Kasperskys produkter, men på geopolitik og ‘teoretiske bekymringer,’ mener Kaspersky.

Det er en politisk beslutning, som ikke har nogen bund i selskabets løsninger.

Sådan lyder det fra det russisk-stiftede it-sikkerhedsselskab Kaspersky efter, at USA har besluttet at forbyde salg af selskabets løsninger i USA.

Det sker, fordi landet frygter, at Rusland vil udnytte selskabet til at indsamle oplysninger og lignende om amerikanere.

Men Kaspersky vil ikke trække sig ud af USA uden kamp.

“Selskabet agter at forfølge alle juridiske muligheder for at bevare det nuværende forretning og forbindelser. Vi vil fortsætte med at forsvare os mod alle handlinger, der søger at skade os på uretfærdig vis,” meddeler Kaspersky.

I en udsendt meddelelse bedyrer Kaspersky, at selskabet tidligere har foreslået USA et system, hvor alle selskabets produkter bliver verificeret af en uafhængig tredjepart - men at USA har sagt nej.

“Kaspersky mener, at [det amerikanske] handelsministerium har truffet beslutningen [om at forbyde Kaspersky-løsninger] på baggrund af det nuværende geopolitiske klima og teoretiske bekymringer - og ikke på en grundig gennemgang af integriteten i Kasperskys produkter og services,” lyder det fra selskabet.

Kaspersky meddeler, at selskabet ikke på nogen måde ‘deltager i aktiviteter, der truer USA’s nationale sikkerhed’ og at det ‘gentagne gange har bevist sin uafhængighed i forhold til enhver regering.’

Kaspersky peger på, at selskabet tværtimod har bidraget til amerikanske it-sikkerhed ved at ‘rapportere om og beskytte imod en vifte af trussels-aktører, der er gået efter amerikanske interesser,” hedder det.

I sit forsvarsskrift skriver selskabet, at det er skadeligt for både forbrugerne og for cybersikkerhed generelt at udelukke selskabet fra det store amerikanske marked.

“Internationalt samarbejde mellem cybersikkerheds-eksperter er afgørende. Og det fratager forbrugere og virksomheder valgfrihed, hvis ikke de kan vælge den beskyttelse, som de ønsker,” lyder det fra selskabet.

Kaspersky Lab er stiftet af russiske Eugene Kaspersky, der startede sin karriere som software-udvikler i den russiske efterretningstjeneste - og iøvrigt angiveligt mødte sin hustru Natalya på en ferie på en af KGB’s ferie-resorter.

Eugene Kaspersky er i dag særdeles velhavende og bor i Moskva.

Computerworld mødte ham i fjor.