Artikel top billede

Kaspersky trækker sig ud af USA: Begynder nedlukning om få dage

Sikkerhedsselskabet Kaspersky Labs begynder at lukke ned i USA om få dage.

Det russisk-stiftede it-sikkerhedsselskab Kaspersky Labs lukker ned i USA.

Selskabet vil ifølge Reuters lørdag 20. juli begynde sin gradvise nedlukning af alle sine amerikanske aktiviteter, ligesom det allerede er stoppet med at sælge produkter til amerikanerne på sit website.

Her bliver amerikanske kunder nu mødt med beskeden “køb ikke tilgængelig for U.S. kunder” [‘purchase unavailable for U.S. customers,’ red].

Det er omkring en måned siden, at USA meddelte, at Kaspersky Labs fra 29. september skal stoppe med at levere software og opdateringer i USA, mens alle nylanceringer bliver forbudt fra 20. juli.

Det skyldes, at den amerikanske regering efter en ‘ekstremt grundig gennemgang’ mener, at selskabet - stiftet af den russiske rigmand Eugene Kaspersky - har for tætte bånd til den russiske regering.

Den amerikanske regering indførte i samme omgang en række sanktioner mod 12 af Kaspersky Labs topchefer - herunder udviklings-direktøren, drifts-direktøren, den juridiske direktør samt selskabets kommunikations-direktør.

Sanktionerne betyder, at de 12 topchefer med omgående virkning blev blokeret fra at handle med eller ‘udføre finansielle transaktioner’ med amerikanske selskaber eller privatpersoner, ligesom alle deres amerikanske aktiver blev indefrosset.

“Selskabet har nøje gennemgået og evalueret konsekvenserne af de juridiske krav fra den amerikanske regering og truffet denne triste og svære beslutning, da forretningsmulighederne i landet ikke længere er gunstige,” lyder det i en melding fra Kaspersky Labs.

Selskabet har hele tiden blankt benægtet alle beskyldninger om bånd til den russiske statsmagt.

Kaspersky Labs har hele tiden fastholdt, at forbuddet alene bunder i ‘det nuværende geopolitiske klima og teoretiske bekymringer.”