Artikel top billede

Kaspersky forlader USA med farvelgave: Forærer software væk i lange baner

Kaspersky Labs siger farvel og tak til det amerikanske marked med at forære sin software væk.

Russisk-stiftede Kaspersky Labs forlader det amerikanske marked i en regn af gaver.

Som en slags afskedsgave til det amerikanske marked, forærer selskabet nemlig en stribe af sine sikkerheds-løsninger væk til fri afbenyttelse i et halvt år til de amerikanske brugere.

Det sker efter, at Kaspersky Labs for et par dage siden meddelte, at det forlader USA, hvor selskabet ikke længere er velkomment.

“Med Kaspersky på vej ud af USA vil vi gerne betale tilbage ved at give dig en gave i form af et udvalg af vores sikkerheds-løsninger - gratis i seks måneder,” lyder det i en besked fra selskabet.

Her takker Kaspersky Labs kunderne for, at de har ‘valgt og haft tillid til Kaspersky gennem årene.’

“Vi er dybt rørte af alle de venlige ord og støttende beskeder, som vi har modtaget i disse svære tider,” lyder det fra selskabet.

Det er omkring en måned siden, at USA meddelte, at Kaspersky Labs fra 29. september skal stoppe med at levere software og opdateringer i USA, mens alle nylanceringer bliver forbudt fra 20. juli.

Det skyldes, at den amerikanske regering efter 'grundig gennemgang’ mener, at selskabet - stiftet af den russiske rigmand Eugene Kaspersky - har for tætte bånd til den russiske regering.

Den amerikanske regering indførte i samme omgang en række sanktioner mod 12 af Kaspersky Labs topchefer - herunder udviklings-direktøren, drifts-direktøren, den juridiske direktør samt selskabets kommunikations-direktør.

Sanktionerne betyder, at de 12 topchefer med omgående virkning blev blokeret fra at handle med eller ‘udføre finansielle transaktioner’ med amerikanske selskaber eller privatpersoner, ligesom alle deres amerikanske aktiver blev indefrosset.

Kaspersky skriver i sin farvelhilsen, at selskabet ‘altid har bestræbt sig på’ at levere den ‘bedste cybersikkerhed, der findes: Uafhængig, transparent og håndteret af eksperter.’

“Desværre har du nu en mindre valgmulighed i forsvaret af dig mod online-trusler,” lyder det fra Kasperky.

Selskabet kommer dernæst med en række gode råd til de nu snart forhenværende kunder.

“Husk altid at tage backup. Vær forsigtig med links og dobbelttjek deres udgangspunkt, inden du klikker. Beskyt din identitet online, skift password regelmæssigt og gør dem lange og komplekse,” lyder de gode råd fra Kaspersky Labs i selskabets farvelhilsen.