Artikel top billede

(Foto: Folketinget/Christoffer Regild)

Venstre-forslag om europæisk cyberbrigade får lunken modtagelse: Flere partier vender tommelfingeren ned

Venstres EU-forsvarsudspil, hvor partiet blandt andet foreslår oprettelsen af en EU-cyberbrigade får en blandet modtagelse. Flere af partierne giver forslaget en tommefinger ned.

Mandag lancerede regeringspartiet Venstre et EU-forsvarsudspil, hvor man blandt andet lægger op til oprettelsen af en europæisk cyberbrigade.

Forslaget kommer i forbindelse med det forestående Europa-Parlamentsvalget 9. juni.

Forslaget vækker dog ikke begejstring alle steder.

Fra De Konservatives spidskandidat Niels Flemming Hansen lyder det, at man er åben for vidensudveklsing og samarbejde, men at man foretrækker, at opgaverne på cybersikkerhedsområdet finder sted i Nato-regi.

Det skriver ITWatch.

Nogenlunde samme melding kommer der fra Anders Vistisen, der er spidskandidat fra Dansk Folkeparti, som mener, at Danmark ikke har behov for nye alliancer.

Blandet modtagelse fra de andre partier

Venstres forslag om en EU-cyberbrigade møder dog ikke kun modstand.

Hos fire af partierne - Alternativet, Moderaterne, De Radikale og Liberal Alliance - støtter man en EU-cyberenhed inspireret af de eksisterende politisamarbejde Europol.

Og selv om både Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten støtter et øget samarbejde på cybersikkerhedsområdet, så støtter de tre partier i højere grad et større samarbejde i tværnationalt regi og ikke nødvendigvis i EU-regi.

Danmarksdemokraternes spidskandidat Kristoffer Storm har ikke ønsket at svare på spøgsmålet fra ITwatch.