Artikel top billede Ikon

(Foto: Ditte Vinterberg Weng)

Vil du spille med for Danmark? Torsdag er der åbne EM-spil for alle - forstå reglerne her og spil selv med

Flag. Point. Og løbende udfordringer. Undrer du dig over, hvad reglerne for EM i Cybersikkerhed er? Få hele forklaringen for alle udfordringerne her.

Lige nu sidder det danske cyberlandshold i intens kamp med 33 andre lande til EM i cybersikkerhed. Men i morgen kan du være med, når de åbne konkurrencer, som foregår sideløbende med landsholds-konkurrencens åbning.

Den åbne konkurrence kan du læse mere om længere nede i denne artikel.

Men først kan du her få et overblik over reglerne for de konkurrencer, som de 33 landshold skal igennem de næste to dage.

Det Europæiske Cybersikkerhedsmesterkab består af to dages cyber-udfordringer, som er delt op i to opgave-temaer. Der er Jeopardy og Angreb/Forsvar.

Dag 1: Jeopardy
Den første dag går med Jeopardy-kategorien, hvor de 33 landshold dyster om at løse en række udfordringer (challenge) hurtigst.

Præcis hvor mange udfordringer, der bliver frigivet i løbet af dagen, afhænger af, hvor hurtige holdene er til at løse dem.

Alle frigivne udfordringer - udover seks challenges, der ligger under underkategorien Escape the Box - lukker klokken 18.00.

Alle challenges er hemmelige, og holdene må ikke dele tekniske informationer om opgaverne med landstrænere eller andre, der ikke er holdmedlem.

Escape the Box

I år i Escape the Box-kategorien skal én deltager fra hvert landshold udtages til at løse udfordringerne i dette rum.

Deltageren skal arbejde i mixede hold på fire. I samarbejde skal de forsøge at samle de i alt seks flag, der er i rummet.

Hardware hacking

I år i Hardware Hacking-kategorien har hvert landshold fået udleveret to grønne printplader, som de skal bruge til at løse de opgaver, der ligger i denne kategori.

Dag 2: Angrib/forsvar
På Attack/Defence-dagen er 33 helt ens software-services blevet sat op, én til hvert landshold. I år er der meldt ud at hvert hold har fem til syv services (alle har det samme antal).

Disse services indeholder de samme sårbarheder, som det er op til de enkelte hold at identificere og patche, men også udnytte til at stjæle flag fra de andre hold.

Mens spillet er i gang tjekker en score-robot holdenes services jævnligt med et interval på tre minutter, og alt efter hvilken tilstand disse services er i får holdet point.

Undervejs i konkurrencen kan holdene også tjene endnu flere point ved at stjæle flag fra hinanden.

Du kan læse mere om pointudregning og de forskellige challenges her.

Angreb - DDoS-angreb eller andre typer - på selve konkurrencens systemer er forbudt.

Det skal bemærkes, at Computerworld tidligere har skrevet, at der ved ECSC deltager 32 lande. Schweiz er dog blevet overset, da dette land - trods sin neutralitet - spiller med om pokalen i EU-kategorien.

Du kan følge med i flere detaljer om regler og konkurrencens udvikling i Computerworlds liveblog, som du finder her.

Prøv kræfter med den åbne

Har du lyst til selv at prøve kræfter med de udfordringer, man kan komme ud for, som spiller på et cyberlandshold?

Torsdag klokken 8.00 begynder en åben konkurrence, som alle kan deltage i.

ECSC beskriver selv konkurrencen således:

"For at fremme endnu flere talenter kan alle (også ikke-europæere), uanset om de er sikkerhedsentusiast eller ekspert, demonstrere deres færdigheder i det åbne ECSC uden begrænsninger og blive en del af ECSC-fællesskabet."

Du kan læse mere om den åbne konkurrence og mulighederne for at deltage for Danmark her.



  • Seneste nyt
  • Læses lige nu
  • Mest læste
  • It-job
  • Søg