Velkommen til torsdagens morgen-briefing fra Computerworld, der i dag er udvalgt og sammensat af Dan Jensen.
B&O sælger godt efter prisfordobling af højttalere - koster nu en million
B&O’s salg af tophøjttaleren Beolab 90 er steget efter, at selskabet har fordoblet prisen siden lanceringen i 2015.
Luksushøjttaleren koster nu en million kroner.
Til Børsen siger CEO Kristian Teär, at selskabet hæver prisen for at positionere sig mere i retning mod luksus-segmentet, da de rige er mindre prisfølsomme end andre og også køber dyre varer, når der er krise i verden.
“Vi mener, at det er verdens bedste højttalere, og samtidig er det også den smukkeste, der ikke kan sammenlignes med nogen anden. Det har vi ikke prissat efter før, og det gør vi nu. Hvis du googler de dyreste højttalere i verden, så finder du, at de nok koster omkring fem millioner euro, og du kan finde mange omkring en million euro og mange til både 700.000 og 500.000 euro. Beolab 90 dukkede faktisk ikke engang op sidst, jeg gjorde det,” siger direktøren til avisen.
Microsoft vil investere milliarder i AI og cloud i Japan
Microsoft vil over de kommende to år investere 2,9 milliarder dollar - godt 20 milliarder kroner - i udbygning af sine datacentre og sin cloud-infrastruktur i Japan.
En del af pengene skal desuden gå til opkvalificering af tre millioner japanere i AI-skills og etablering af det såkaldte Microsoft Research Asia Lab i Tokyo.
Det er Microsoft største investering i Japan nogensinde, og det siger ikke så lidt, da selskabet har været tilstede i Japan i 46 år.
Investerings-runden i Japan er den blot seneste i en hel række, som Microsoft for tiden er ved at gennemføre.
Google vil investere en milliard dollar i Japan
Også Google har kig på Japan, og højtstående Google-folk er i disse dage på rundrejse i landet.
I forbindelse med et møde med premierminister Fumio Kishida, at selskabet vil investere en rund milliard dollar i etableringen af to nye undersøiske internetkabler, der skal forbinde USA og Japan.
De to forbindelser kommer til at hedde henholdsvis Proa og Taihei, og de skal sikre sikker og pålideligt internet mellem USA og store dele af stillehavsområdet.
Området er for tiden genstand for en del opmærksomhed fra USA, der gerne vil øge sin indflydelse i området overfor Kina.
Her er finalisterne til E-handelsprisen 2024
Dansk Erhverv er klar med finalisterne til E-handelsprisen 2024, hvor de bedste e-handelsbutikker i Danmark bliver kåret. Det kommer til at ske 2. maj.
E-handelsprisen uddeles i 10 kategorier, og der er nu fundet fem finalister til hver kategori.
De tæller blandt andet ‘Bedste anvendelse af AI,’ ‘bedste abonnements-løsning’ samt bedste virksomheder i forskellige størrelses-ordner.
Du kan se alle finalisterne hos Dansk Erhverv her.
Små danske virksomheder skal kunne låne robot
Regeringen har bestemt, at de danske SMV’er - som er virksomheder med under 250 medarbejdere - skal have mulighed for at låne en robot og få rådgivning om brug af robotter.
Det kommer til at ske under det fælles projektnavn SMV:Robot, som nu er på vej til at blive implementeret i dansk lov.
Det kommer til at ske via en bekendtgørelse om tilskud, som kommer til at køre under SMV:Digital ordningen.
Det hele er netop blevet sendt i høring, og interesserede vil kunne give deres besyv med frem til 3. maj 2024. Det ventes, at ordningen vil træde i kraft 1. juli i pr.
Du kan læse hele den foreslåede bekendtgørelse her.
Kapitalfond smelter fire it-virksomheder sammen
Den nordiske kapitalfond Via Equity smelter fire af sine mindre it-selskaber sammen til et sammenhængende selskab.
Det drejer sig om selskaberne Datakvalitet (Norge), PlusOffice (Norge), Mobaro (Danmark) og eSmiley (Danmark), som nu lægges sammen under det fælles navn WeKomply, som fra fødslen kommer til at have omkring 10.000 kunder.
Du kan læse mere om sammenlægningen hos Via Equity her.