Fynsk it-firma i profitabel kædedans

Det fynske it-firma Updater har opdyrket en smal niche som leverandører af totale forretningskoncepter for forretningskæder og leverer for tredje år i træk sorte tal på bundlinjen. Væksten inden for nichen er endda markant større, end seneste regnskab umiddelbart viser, oplyser direktøren.

Dans med de store forretningskæder er blevet en profitabel forretning for Odense-virksomheden Updater.

I 2003 stormede virksomheden frem med mere end en fordobling af resultatet.

I seneste regnskab peger tallene i retning af, at selskabet mere eller mindre har stået stille, væksten i bruttofortjenesten er under fire procent, og indtjeningen kraftigt forværret med mere end en halvering.

Langt fra forventet vækst

Umiddelbart er det langt fra selskabets forventede vækst på mellem 25 procent og 30 procent. Men det er ikke det umiddelbare billede, som direktøren ser i tallene.

- På bundlinjen kommer vil lidt lavere ud end året før, men vi havde i 2003 en meget stor sag, som ikke faldt inden for den normale portefølje. Det har vi hentet i almindelig indtjening, siger administrerende direktør Christian Gram Bredskov.

I 2003 havde selskabet således ekstraordinære store indtægter på et undervisningsprojekt, som ikke falder inden for Updaters normale forretningsområde.

Den reelle vækst i selskabet er derfor, når man renser for det ekstraordinære undervisningsprojekt og ekstra store afskrivninger i året, nærmere 20 procent, oplyser direktøren.

Vækst fortsætter

Den fynske it-virksomhed har specialiseret sig i at lave forretningskoncepter for kædeforretninger. Kundekredsen tæller nogle af de største detailkæder herhjemme, blandt andre TDC Mobil, Punkt 1, Bosch og mange andre.

I modsætning til mange andre it-firmaer med egne løsninger på hylderne, er Updater ikke udsprunget fra it-verdenen, hvor de nye teknologiske landvindinger har ført til et nyt produkt.

Updater A/S Årsregnskab
Millioner kroner20042003
Bruttofortjeneste9,89,4
Resultat af primær drift (EBIT)1,32,6
Resultat før skat 1,02,4
Resultat1,22,2
Egenkapital2,11,4
Antal ansatte1715
Updater er oprindeligt et reklamebureau med speciale i den direkte dialog med kunderne, og med det udgangspunkt adskiller sig selskabet sig fra mange andre udbydere af forretningsløsninger.

- Vi betragter os selv som en slags eksperter i kædedrift, både hvad angår den interne infrastruktur og det at få folk ind i butikkerne og få nogle varer over disken, siger Christian Gram Bredskov.

Updater laver ikke kun software, selskabet laver totale koncepter og er mere fokuseret på og involveret i forretningsprocesserne end leverandører af mere standardiseret software, mener direktøren.

Det kaster ifølge direktøren mange opgaver af sig, og han forventer da også fortsat vækst i næste regnskab.

Dækningsbidrag vil vokse fra omkring 9,5 millioner kroner i 2004 til 11 millioner kroner i 2005, forventer Christian Gram Bredskov.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere