Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nintendo indgår stor aftale med EU / Elon Musk ændrer kurs – tillader igen links til blogplatform / Sikkerhedsfirma opdager ny alvorlig ransomware

Nintendo indgår stor aftale med EU. Elon Musk ændrer kurs – tillader igen links til blogplatform. Sikkerhedsfirma opdager ny alvorlig ransomware. Saas-selskabet Arkyn får ny topchef, og så er det i dag 38 år siden, at Steve Jobs blev presset ud af Apple.

Godmorgen venner

Det er i dag tirsdag den 11. april, og efter en veloverstået påske er Computerworlds morgen-briefing genopstået.

Denne morgen er det Jacob Wittorff, der sidder bag tasterne og har dækket op til ugens første nyheds-nadver.

Vi lægger ud med en historie, der tager udgangspunkt i en strid, som politikere i både EU og USA har haft stigende fokus på gennem de seneste år. Nemlig forbrugernes ret til at kunne få deres elektronikprodukter repareret.

Nintendo indgår stor aftale med EU

EU-Kommissionen har indgået en stor aftale med Nintendo, der betyder, at den den japanske teknologi-gigant skal tilbyde gratis af reparationer af spillekonsollen Nintendo Switchs joystick til alle europæiske forbrugere.

Også selvom der er gået længere tid end to år, og reklamerationsretten dermed er udløbet.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

“Det er en ekstremt populær konsol, som har haft dette problem i årevis, uden at Nintendo har gjort noget ved det. Det er helt absurd faktisk, men det vidner også om det kolossale problem, vi har med, at elektronik har en meget kort levetid,” siger Vagn Jelsøe, chefkonsulent i Forbrugerrådet ifølge Finans.

Aftalen kommer efter en række forbrugerråd i EU er gået sammen om at klage over spillekonsollen efter, at de havde modtaget næsten 25.000 klager fra europæiske forbrugere, og følge Finans peger klagerne på, at op i mod 88 procent af konsollerne blev ramt af defekte joystick i løbet af de første to år.

Elon Musk ændrer kurs – tillader igen links til blogplatform

Det er igen muligt for Twitter-brugere at retweete, like eller svar på et tweet med et link til nyhedsbrevs- og blogplatformen Substack.

Det skriver tech-mediet Engadget.

Dermed har Twitter og selskabets ejer Elon Musk ændret kurs efter, at det i sidste uge kom frem, at Twitter var begyndt at blokere links til blog- og nyhedsbrevs-platformen Substack.

Beslutningen kom efter, at Substack lancerede en Twitter-lignende feature, der hedder Substack Notes og Elon Musk anklagede selskabet for at downloade en del af Twitters database.

“Vi glæder os over at undertrykkelse af Substack-publikationer på Twitter nu ser ud til at være overstået. Det er den rigtige beslutninger for skribenterne, der fortjene friheden til at dele deres arbejde,” skriver Substack i et tweet.

Sikkerhedsfirma opdager ny alvorlig ransomware

Analytikere hos sikkerhedsfirmaet Check Point Research har identificeret en helt ny og alvorlig type ransomware.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Ifølge Check Point er ransomwaren, der har fået navnet Rorschach den hidtil hurtigste af sin slags, når det gælder at kryptere inficerede it-systemer.

“Denne nye ransomware-type er langt mere sofistikeret og avanceret end andre typer ransomware. Rorschach kombinerer nemlig mange forskellige kendte angrebsmetoder og har nye funktioner, der både kan undgå en række sikkerhedsløsninger og gøre maksimal skade på virksomheder og brugere,” oplyser Check Point.

Saas-selskabet Arkyn får ny topchef

Martin Holm Nielsen tiltræder nu som ny topchef for saas-virksomheden Arkyn.

Arkyn udvikler apps, services og vedligeholdelse til større virksomhed, der bruger SAP-løsninger.

Arkyn er en del af Trifork Group, og Martin Holm Nielsen kommer således også fra en stilling som direktør for Smart Enterprise i Trifork.

“Med Arkyns apps til service og vedligehold beviser vi, at investeringen i fantastisk performance og brugervenlighed tjener sig selv hurtigt ind via øget effektivitet, forbedret master data-kvalitet og reduceret behov for at oplære medarbejdere,” siger Martin Holm Nielsen ifølge en skriftlig udtalelse.

I dag for 38 år siden: Jobs bliver presset ud af Apple

Den 11. april 1985 bliver Apples stifter Steve Jobs fyret som chef for selskabets Macintosh-division og bliver frataget stort set alt sit ledelsesansvar. Han bevarer dog sin post som bestyrelsesformand, men i sidste ender forlader han helt Apple.

Det var Apples daværende administrerende direktør John Sculley, som Steve Jobs selv blot to år tidligere headhuntede fra Pepsi Cola, som fyrede ham.