Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: HTC Vive Focus 3: Befriende VR-oplevelse

Vive Focus 3 er ikke bundet til en pc med tykke ledninger. Oplevelsen er derfor dejlig fri, uden man giver køb på den kvalitet HTCs headsets er kendt for. Men friheden kommer med en heftig pris ...

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvis man har været vant til traditionelle VR-headsets, så er det en befrielse at tage Vive Focus 3 på.

Som forgængerne er headsettet nemlig ikke bundet til en pc med tykke ledninger. Det fungerer selvstændigt, uden der skal tilkobles andet end de to trådløse controllere, der parres via Bluetooth.

Der er endda også et glimrende lydsystem indbygget, så du får flot bevægelsesfølsom 3D-lyd i ørene uden ekstra-udstyr.

Overbevisende VR-oplevelse

I sit design er det lidt mere strømlinet end Vive Pro, men pasform og vægt er nogenlunde ens. Det er således ikke et letvægtsheadset. Der er tyngde i det, men bløde puder foran og bagpå, en stor stofelastik i toppen og indbygget køling gør at man fint kan finde en komfortabel pasform.

Det kræver lidt finjustering at få billedet til at stå klart, men når det er på plads, leverer Focus 3 er et flot og relativt skarpt billede i 5K med 90 Hz opdatering og 120 graders vidvinkel. Det er tæt på at matche Vive Pro 2 i kvalitet. Selv små detaljer kan man se uden at anstrenge sig og generelt er der en overbevisende fornemmelse at være tilstede i en anden verden.

https://www.altomdata.dk/htc-vive-pro-2-test-den-vildeste-vr-oplevelse/

Og hvad vil man så bruge det til? Ja, det er sådan set helt op til dig selv. I app-butikken er der alt fra job-coaching og corona-træning til uddannelses-apps og underholdende spil.

Dyrtkøbt frihed

Der er også mulighed for at koble Focus 3 på pc’en, for at køre mere grafiktunge applikationer. Så ryger en del af glæden ved den herlige kabelfrire frihed dog.

En dyrtkøbt frihed desværre. Med en pris på over 11 tusind kroner er Focus 3 uden for rækkevidde af alle andre end professionelle eller de mest dedikerede VR-nørder. Og det er lidt synd, for det er netop et headset som dette, der ville kunne få VR ud til et bredere publikum. Men om nogle år vil modeller som disse forhåbentlig være til at komme i nærheden af.

Pris: 11.090 kroner

Samlet vurdering: 5/6 stjerner