Store krav på vej til 200 danske fildelere

Postbuddet har brev med fra Antipiratgruppen til 200 danskere i morgen. Brevene indeholder krav til de 200 danskere på gennemsnitligt 110.000 kroner - primært for ulovlig fildeling. Det er et fair beløb, mener Antipiratgruppen, der ikke kræver så meget som muligt.

Antipiratgruppen sender i dag brev med krav til 200 danskere, der i gennemsnit skal af med 110.000 kroner for ulovlig fildeling.

Målgruppen for brevene er ifølge Antipiratgruppen de største lovovertrædere og er primært brugere af fildelingstjenesterne DC++ og Limewire.

De 200 pirater har i gennemsnit gjort 3.416 musiknumre og 25 film tilgængelige på internettet til ulovlig kopiering, og det resulterer i kravene, der ifølge Antipiratgruppen er halvt så store, som der er lovhjemmel til.

Fjerde bølge

Antipiratgruppens talsmand, advokat Torben Steffensen fra advokatfirmaet Johan Schlüter, fortæller, at Antipiratgruppen gerne vil have sagerne afgjort fair og i mindelighed

? De gennemsnitlige 110.000 kroner dækker såvel vederlag som erstatning, og vi kræver ikke så meget, som vi kunne have gjort, siger Torben Steffensen.

Torben Steffensen ønsker ikke at oplyse størrelsen på hverken de største eller de mindste krav.

Brevene til de danske pirater er fjerde bølge af krav i den internationale kampagne, som Antipiratgruppen er en del af.

? Der er flere krav klar i støbeskeen, men det er ikke endeligt fastsat, hvornår de skal af sted. Det bliver sandsynligvis inden for de næste to til tre måneder, siger Torben Steffensen.

International kampagne

Kravene fra Antipiratgruppen kommer samtidig med, at IFPI (International Federation of the Phonographic Industries) lancerer en international kampagne, som omfatter i alt 11 lande i Europa og Asien, og de nyeste lande hvor IFPI jager pirater er Finland, Irland, Holland, Island og Japan.

På verdensplan har IFPI brugere af mange forskellige P2P programmer under luppen. Det drejer sig både om klassikere som Kazaa og nyere programmer som Edonkey, Emule, Bearshare, Opennap, Directconnect, Bittorrent og i Danmark altså også DC++ og Limewire.

IFPI sender i denne bølge af krav næsten 1.000 breve afsted, hvor af de 200 altså er til danskere.

Det bringer IFPI på højde med den tilsvarende instans i USA, RIAA, der lige så har sendt næsten 1000 krav afsted. Det bringer det samlede antal krav på verdensplan op på 11.552, skriver IFPI på sin hjemmeside.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere