Dansk landbrug skal have mere it

Videnskabsministeriet vil have afklaret, hvordan it
kan være med til at styrke landbrugets position internationalt. Teknologisk Institut skal styre fremsynet. Dansk landbrug mener, at det er på høje tid.

Videnskabsministeriet vil have mere it ind i det danske landbrug og vil nu forsøge at vurdere mulighederne ved hjælp at dialoger og analyser af mulige udviklinger inden for videnskab, teknologi, økonomi og samfund.

Det sker med et såkaldt fremsyn, som er et projekt, der skal belyse muligheder og udfordringer, der kan opstå i krydsfeltet mellem it og landbruget.

Nogle af spørgsmålene er for eksempel, hvordan it kan anvendes til at dokumentere råstoffers og fødevarers vej fra bønderne til forbrugerne, og hvordan et svineslagteri kan anvende it til at få en mere effektiv virksomhed.

Tilfredshed

Hos Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret hilser man tiltaget velkomment og tror på, at det kan være med til at udbrede brugen af it i landbruget yderligere.

? Det er helt afgørende, at teknologien implementeres i landbruget. Det handler om at kunne konkurrere på innovationen. Det bliver svære og svære at konkurrere på indkomst, specielt med de nye EU-lande, så landbruget skal effektiviseres, siger Ejnar Schultz, afdelingsleder i kommunikationsafdelingen på Landscentret.

Ejnar Schultz peger på, at i takt med at landbrugets bedrifter er vokset, er der også blevet råd til større it-investeringer, og en del af dem er rettet mod eksportmarkedet.

? Det er hele kæden, der er fokus på nu og ikke kun en del af produktionen. Efterspørgslen på områder som kontrol, sikkerhed og sporbarhed af produkterne buldrer frem, siger Ejnar Schultz.

Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret var lige som Teknologisk Institut med i udbudskonkurrencen, men løb som nævnt ikke med sejren.

Landcentrets vicedirektør Leif Herløv blevet udpeget til at sidde i ekspertpanelet.

Projektet har fået navnet "IKT fra jord til bord" og skal blandt andet resultere i et demonstrationsprojekt. Videnskabsministeriet regner med, at resultaterne af hele det teknologiske fremsyn skal formidles i november 2005.

"IKT fra jord til bord" og er et samarbejde mellem Videnskabsministeriet, Fødevareministeriet, IT-brancheforeningen, Landbrugsrådet, ITEK, Fødevareindustrien, Forbrugerrådet og Dansk Handel og Service

Teknologisk Institut er efter en offentlig udbudskonkurrence blevet valgt til at stå i spidsen som konsulent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere