Mandagens aviser om it

Teleselskaber snubler i nye regler. Danmark går glip af investeringer i mobiltelefoni. Softwarefirmaer vrager Indien og Kina. Digital forvaltning mangler brugerfokus. Det danske telexnet lukker.

Teleselskaber snubler i nye regler

Flere teleselskaber bryder de nye regler om markedsføring af mobiltelefoner og ?abonnementer, der er forhandlet på plads mellem telebranchen og forbrugerombudsmand Hagen Jørgensen, og som er trådt i kraft per 1. april. Debitel, Sonofon og TDC nævnes alle som eksempler på mobilselskaber, der i indeværende uge vil have annoncer i tilbudsaviser, der ikke opfylder kravene til oplysning om de samlede udgifter for indgåelse af abonnement med samtidigt køb af telefon. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Danmark går glip af investeringer i mobiltelefoni

Danmark er i toppen blandt lande, hvor det er mest interessant at være mobilkunde med lave priser og gode mobilnet. Men der hører en bagside af medaljen for den gode placering, viser en omfattende analyse af 50 landes mobilindustri, der er lavet af finanshuset Merrill Lynch. Indtjeningen er for dårlig, og det vil holde store internationale teleselskaber væk fra investeringer i Danmark. (Berlingske Tidende)

Softwarefirmaer vrager Indien og Kina

Danske it-selskaber vrager i stigende grad Indien og Kina, når de outsourcer it-opgaver. Stigende lønninger og kulturelle forskelle har gjort Fjernøsten mindre attraktivt. Nu lægges opgaverne i stedet i Ukraine. Simcorp, Netposten, Nordisk Dokument Kompani og Construct IT er blandt selskaberne, der enten forhandler eller allerede har lagt udviklingsopgaver i Ukraine. (Børsen)

Digital forvaltning mangler brugerfokus

Brugere og borgere skal i centrum, og der skal ske en meget bedre og mere vedkommende markedsføring, når det offentlige Danmark søsætter elektroniske selvbetjeningsselskaber på internettet. Den lære drager departementschef Michael Dithmer, Økonomi og Erhvervsministeriet, efter at han som leder af en dansk delegation for nylig besøgte Canada, der er udråbt som verdensledende på netop digital forvaltning. (Berlingske Tidende)

Det danske telexnet lukker

Om tre måneder, helt præcist den 30. juni, lukker det danske telexnet helt. Den danske telexcentral i Kolding betjener i dag 150 kunder, og det kan ikke længere betale sig for TDC, som driver nettet, at fortsætte. (Berlingske Tidende)




IT-JOB

Unik System Design A/S

Udviklingschef

A/S Vestfrost Solutions

IT-systemadministrator

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere