Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nu kan du få Hue-pærer med Bluetooth, så du slipper for en bridge

Bridgen er et lidt irriterende mellemled i Hue-systemet. Nu kommer Philips med Hue-pærer, der kører med Bluetooth, så du kan få forbindelse direkte fra mobilen.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Philips' Hue er det mest veludviklede system til smart belysning, men en ulempe er den bridge, der skal kobles til din router og trykkes på, hver gang du forbinder en ny enhed. Flere af konkurrenterne kører uden en bridge trods mere eller mindre identisk funktionalitet.

Nu kommer Philips imidlertid med en løsning, så du slipper for at bruge en bridge som mellemled. En ny serie af Hue-pærer med Bluetooth er på vej. Dem kan du oprette forbindelse til direkte fra mobilen, og du vil få samme muligheder for at tænde og slukke, dæmpe og farvesætte lyset. Der er også adgang til scener, ligesom det er muligt at stemmestyre lyset med Alexa, hvis du altså har en Amazon Echo eller lignende enhed. Flere brugere kan have adgang til samme pærer og det er selvsagt også muligt at styre flere pærer på én gang.

Visse begrænsninger

Da forbindelsen er begrænset af Bluetooth-rækkevidden, får du dog ikke de fordele der ligger i en wi-fi-opsætning, som eksempelvis muligheden for at styre pærerne, når du er væk hjemmefra. udvidede underholdningsfunktioner og adgang til trejdeparts apps. Her skal du fortsat bruge en bridge. Pærerne er dog kompatible med denne, så du vil altid kunne opgradere dit system, ved at købe en bridge og koble pærerne på.

Pærerne kan købes med E27 eller GU10 fatning i tre versioner: White White Ambiance og White and Color Ambiance. De er ude i løbet af efteråret. Danske priser er endnu ikke annonceret, men euro-priserne er €19.95, €29,95 og €59.95.

Flere Hue-produkter kommer i en Bluetooth-version senere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere