Framfab Danmark stabiliserer fremgang

Webbureauet Framfab er et stykke fra fordums styrke og hastige erobringer, men er til gengæld inde i stabil vækst. Det danske datterselskab i den svenske koncern har for tredje år i træk plus på bundlinjen. Omsætningen vokser for andet år i træk.

Efter at have eksploderet ud af starthullerne, fået fuld fart på i de glade 1990'erne og sunket som en sten i begyndelsen af det nye årtusinde er webbureauet Framfab i Danmark tilbage i sporet.

På bundlinjen for 2004 står et plus på 11,9 millioner kroner før skat, hvilket er en fremgang på 71 procent i forhold til året før.

Desuden har Framfab fået vækst i omsætningen på 22 procent til nu 71,6 millioner kroner.

Tredje år med fremgang

Det er ikke helt de samme vækstrater som i 1990'erme, men administrerende direktør Jesper Andersen finder resultaterne yderst tilfredsstillende - ikke mindst på baggrund af stabiliteten.

- Det er tredje år i træk med sorte tal og andet år i træk, at vi vækster, siger Jesper Andersen.

I de første kriseår i begyndelsen af årtusindet skar Framfab massivt i medarbejderstaben og høstede i 2001 et minus på 76 millioner kroner.

Fremgangen i 2004 er hentet bredt over Framfabs forretningsområder, blandt andet digitale løsninger inden for websites, kampagner og digitalisering af forretningsprocesser, oplyser direktøren.

Framfab A/S Årsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning71,658,9
Resultat af primær drift (EBIT)11,46,8
Resultat før skat 11,96,9
Resultat15,87,3
Egenkapital34,118,3
Antal ansatte7264
22 nye kunder er kommet til, deriblandt Dansk Metal, Dansk Industri og Forbrugerstyrelsen.

Ifølge direktøren kan det mærkes, at der igen er gang i markedet. Det er blevet større, men konkurrencen er intensiveret, mener direktøren.

- Konkurrencen er blevet hårdere, fordi mange af spillerne fra de tilstødende brancher som management-konsulenthuse, it-virksomheder og reklamebureauer er kommet ind på markedet igen, siger Jesper Andersen.

For indeværende regnskabsår forventer direktøren endnu en gang sorte tal på bundlinjen, men holder sig desuden til retningslinjerne fra det svenske moderselskab og kommenterer således ikke i øvrigt forventningerne til 2005.

Sverige i plus

I Sverige har 2004 været et langt mere turbulent år med lukning af afdelingen i Stockholm, opkøb af en konkurrent samt massefyringer i Gøteborg.

Ifølge Jesper Andersen har den indsats givet resultat. For første gang i dette årtusinde er der overskud også i Sverige.

Udover chefstolen i Danmark er Jesper Andersen også administrerende direktør for Framfab i Sverige.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere