Mislykket fusion koster overskud

Blødningen er stort set stoppet i den svenske it-koncern Proact Systems danske datterselskab. Men en mislykket fusion med Dimension på dansk grund er mellemregningen, der fortsat giver røde tal på bundlinjen. Større stabilitet giver dog mod på at kigge frem og lægge vækstplaner.

Efter et par år med blodrøde tal på bundlinjen er den danske afdeling af den svenske it-koncern Proact Systems tæt på helt at have stoppet blødningen.

Proact har haft henholdsvis 7,4 millioner kroner og 7,7 millioner kroner i minus i 2002 og 2003 og indledte i 2003 en oprydning i selskabet.

Helt i hus med sorte tal på bundlinjen når Proact i Danmark dog ikke i 2004. På bundlinjen står et minus på 380.000 kroner. Det skyldes ifølge Proacts direktør i Danmark en mislykket fusion.

- Vi havde en mislykket fusion først på året, som afholder os fra at få et rigtigt fornuftigt år med et stort positivt tal, siger Jakob Høholdt.

Konkurs kostede ordrer

Fusionen var med Dimension, som det svenske moderselskab i 2004 blev fusioneret med på koncernniveau.

Den fusion nåede aldrig at blive gennemført i Danmark. Proact valgte i marts måned sidste år at lade Dimensions danske afdeling gå konkurs.

Proact Systems A/S Årsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning45,741,7
Resultat af primær drift (EBIT)-0,3-8,0
Resultat før skat -0,4-7,7
Resultat-0,4-7,7
Egenkapital2,61,5
Antal ansatte1822
23 mand mistede jobbet i Dimension på selskabets kontorer i Hørsholm og Skanderborg.

Den mislykkede fusion kostede ressourcer, og konkursen skabte ifølge direktøren en uro omkring driften af Proact, der kostede ordrer i ordrebogen.

- Det var noget skidt. Men den gang blev vi også nødt til at se på, hvor vi kom fra, og så måtte vi sige, det havde vi nok ikke lyst til én gang til, siger Jakob Høholdt, der i marts 2003 blev ansat i Proact til at strømline forretningen og skabe fokus på kerneforretningen.

Planer om vækst

I 2005 er der fortsat fokus på at stabilisere forretningen med produkter, konsulent- og serviceydelser inden for back-up, restore og storage. Og ikke andet.

Tidligere års eventyr med satsning inden for netværk og salg af konsulentydelser i forskellige retninger, der pegede langt væk fra kerneforretningen, er nu henlagt til historiebøgerne.

Ifølge direktøren pusles der dog fortsat med vækstplaner. I hvilken retning ønsker han dog ikke at oplyse.

- Vi skal være sikre på, at vi har benene solidt plantet på jorden inden vi begynder at få en hel masse ideer om, at vi gerne vil være tre gange så store, siger Jakob Høholdt.

Ifølge direktøren går Proact i første omgang efter at lande mellen en og to millioner kroner på bundlinjen fra det nuværende aktivitetsniveau.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere