Udvikler opgiver danske venturepenge

Den danske iværksætter- og udviklervirksomhed Excitor har i tre år udviklet på produkter og sikret sig distributionsaftaler med IBM og Dangaard Telecom. Men danske venturepenge er det svært at komme i nærheden af, med mindre der afgives 51 procent af kapitalen. Det vil stifteren ikke være med til.

Den danske softwareudvikler og iværksættervirksomhed Excitor har fuldstændig opgivet at få danske venturepenge ind i virksomheden.

Excitor har ifølge stifter og hovedaktionær Lars Gravesen været i kontakt med samtlige danske ventureselskaber.

- Mange af dem er vilde med virksomheden og vores produkter, men i alle tilfælde opstår samme problem, siger Lars Gravesen.

De danske ventureselskaber stiller alle uden undtagelse det ultimative krav, at de vil have 51 procent af virksomheden.

Lars Gravesen mener, ventureselskaberne er skræmte af de senere års nedtur, og han vil ikke være med til ultimativt at opgive 51 procent af kapitalen.

- De interesserer sig ikke meget for, hvad virksomheden kan blive værd. De vil altid bare have magten fra dag nul. Den holdning er vi bange for, siger Lars Gravesen.

Henter kapital i udlandet

Lars Gravesen mener, det er problematisk i forhold til, hvor meget gulerod, der bliver tilbage til øvrige ejere, deriblandt ham selv og nogle nøglemedarbejdere, hvis 51 procent af kapitalen ryger i første omgang.

Og der vil stort set ikke være nogen tilbage efter en eventuel runde to og tre i ekstra finansiering.

Ifølge Lars Gravesen bliver det derfor med udenlandsk venturekapital, at virksomheden bliver drevet videre.

Excitor A/S Årsregnskab
Millioner kroner20042003
Bruttofortjeneste4,36,1
Resultat af primær drift (EBIT)1,02,1
Resultat før skat 0,82,0
Resultat0,51,4
Egenkapital2,92,3
Antal ansatte1613
I øjeblikket bliver der kigget nærmere på mulighederne for at skaffe venturekapital fra udlandet, og der er stor tillid til, at det bliver til noget.

Lars Gravesen ejer selv 72 procent af virksomheden, nøglemedarbejdere 15 procent og tidligere Magasin-direktør Stig Bøgh Karlsen 13 procent.

Forventer dobbelt-op

Excitor blev etableret i 2001 og har hidtil finansieret udviklingen af selskabets produkter via driften og banklån.

I seneste regnskab er den kortfristede gæld således mere end fordoblet fra 2,0 millioner kroner til 5,1 millioner kroner ved udgangen af september 2004.

Men det er, hvad man kan forvente af en nystartet udviklervirksomhed. I starten koster det penge, og så skal indtægterne også nok komme, mener direktøren.

Omsætningen ønsker han ikke at oplyse, men han forventer en fordobling af både indtjening og omsætning i indeværende regnskabsår. Seneste resultat før skat viste et overskud på 0,8 million kroner.

Blackberry-killer

Særlige forventninger har Lars Gravesen til produktet DME Sync, der er et værktøj til synkronisering af email.

Med DME Sync kan email, som med Blackberrys telefoner, pushes til telefonen. Kravet til terminalen er, at den har Symbian som operativsystem eller, at det er en Microsoft Pocket PC eller Microsoft Smartphone.

- Det kan blive en rigtig Blackberry-killer, siger Lars Gravesen.

Udover emailsynkroniseringen sker der også en kryptering af data på telefonen, så oplysningerne også er beskyttet ved eventuelt tyveri.

Mobil Care var Excitors første produkt. Det er et mobilt arbejdsværktøj til hjemmeplejen, som på nuværende tidspunkt er oppe at køre i 20 danske kommuner.

Selskabet har desuden udviklet et produkt, der synkroniserer data fra Købmandsstanden og Riebers ind i store økonomisystemer som SAP og Navision.

Som distributør af produkter har Excitor sikret sig aftaler med IBM og Dangaard Telecom.

Excitor har i dag 19 ansatte og direktør Lars Gravesen forventer at ansætte kraftigt i det indeværende år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere