Dansk Bredbånd sluger energi-konkurrent

En fusion mellem energiselskaberne SEAS og NVE fører nu til, at Dansk Bredbånd sluger konkurrenten NVE Bredbånd. Det nye Dansk Bredbånd skal levere både telefoni og tv over fiberforbindelser til kunderne hos SEAS-NVE, der med fusionen er et af landets største energiselskaber.

Dansk Bredbånd sluger konkurrenten NVE Bredbånd, men må til gengæld afgive en aktiepost på 25 procent, efter energiselskaberne NVE og SEAS er fusioneret.

SEAS har hidtil brugt Dansk Bredbånd til at levere bredbånd til sine fiberkunder, mens NVE har brugt sit eget datterselskab NVE Bredbånd.

Efter SEAS og NVE er fusioneret, har bestyrelserne i de to selskaber fundet det mest fornuftigt at lade Dansk Bredbånd overtage NVE Bredbånd. Til gengæld får de en altså en fjerdedel af selskabet.

Stærk enhed
- Vi får en stærk enhed, der kan forsyne energiselskaber over hele landet ved at samle det hele i ét, hvor Dansk Bredbånd også arbejder sammen med andre energiselskaber, siger administrerende direktør Kim Sonne fra Dansk Bredbånd.

Energiselskaber udgør i dag lidt over halvdelen af forretningen i Dansk Bredbånd, men direktøren forventer, at det på længere sigt bliver mere end to tredjedele.

- Rent markedsmæssigt er det for Dansk Bredbånd en styrkelse for selskabet, fordi vi med SEAS-NVE får det meget store forsyningsområde, de sidder med. SEAS og NVE er med fusionen blevet Danmarks største brugerejede selskab med 380.000 husstande, fortæller Kim Sonne.

Dansk Bredbånd har i forvejen energiselskaberne Energi Fyn og NEF Fonden i ejerkredsen. De købte sig ind for 20 millioner kroner i oktober.

- Det har givet os en utroligt god vækstmulighed på Fyn, og nu ser vi det samme ske på Sjælland, siger Kim Sonne.

Ifølge ham har NVE Bredbånd satset meget på tv via bredbåndsforbindelsen, mens Dansk Bredbånd har fokuseret mere på telefoni.

Han ser frem til at kunne tilbyde kunderne ægte triple-play, en betegnelse for tv, telefoni og internet via den samme forbindelse.

Dansk Bredbånd har før fusionen 70 ansatte, men tilføres 20 nye medarbejdere sammen med NVE Bredbånd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere