Distributør rejser sig af konkurs-ruinerne

Nordisc Distribution har rejst sig af ruinerne efter konkurs i selskabet Nordisc Computer i 2003. Familie til de to oprindelige stiftere har skudt kapital i det nye distributionsselskab, som nu i første regnskab høster et overskud på 300.000 kroner. Alt er skaleret ned, men modellen er den samme.

Distributøren Nordisc er efter en konkurs i 2003 oppe at køre igen.

Selskabet hedder ikke længere Computer til efternavn, nu er navnet Nordisc Distribution, men det er de samme to herrer, Torben Morell og Henrik Nielsen, der står bag.

Selskabet har hjemme på samme adresse i Humlebæk, men ellers er det et selskab af en helt anden og mindre kaliber.

I 2001, hvor de seneste regnskabstal stammer fra, havde Nordisc Computer en omsætning på 210 millioner kroner, 49 ansatte og et minus før skat på to millioner kroner.

I 2004 er der seks ansatte i Nordisc Distribution. Omsætningen ønsker selskabet ikke at oplyse, men der er et mindre overskud i forretningen på rundt regnet 300.000 kroner før skat.

- Det er en helt anden skala og nogen andre produkter. Men det er en god, sund lille forretning, siger Torben Morell.

Samme strategi

Endnu er konkursboet fra det gamle selskab ikke gjort op, men ifølge Torben Morell hæfter de to personligt for en del af gælden og sidder hver med en stor gældspost efter konkursen.

- Det har ikke været en gratis tur. Vi har tabt alt, hvad vi har, siger Torben Morell.

Han og Henrik Nielsen overtalte efter konkursen noget familie til at skyde penge i det nye selskab og fortsætte med at handle it-produkter.

Der er færre varer på hylderne, men strategien er stort set den samme som før.

Nordisc Distribution tager mærkevarer ind, som er store andre steder end i Danmark, og forsøger at bygge dem op på det danske marked.

- Når mærkerne bliver store nok, så ender de os de store distributører, og så må vi tage kategorien nedenunder igen, siger Torben Morell.

Nordisc Distribution ApsÅrsregnskab
Millioner kroner2003/042002/03
Bruttoresultat1,8---
Resultat før skat 0,3---
Resultat0,2---
Egenkapital0,3---
Antal ansatte6---
Foreløbig har selskabet sikret sig nogle agenturer på datamedier, grafikkort, motherboards og RAM-moduler.

I anden omgang har det været noget tungere at komme i gang. Ifølge Torben Morell har det været nødvendigt at køre mere med kontant betaling og have få kreditter.

- Der er for mange konkursryttere i Danmark, og deraf får man i sig selv et stempel, hvis man går ned. Uanset hvad, siger Torben Morell.

For hårdt spændt op

Årsagen til konkursen i Nordisc Computer var ifølge Torben Morell en kombination af mange ting.

Markedet var generelt presset, der var mange spillere med samme varer på hylderne, indtjeningsmarginen var presset helt i bund, og selskabet fik nogle tab på debitorer.

- Vi var åbenbart lidt for hårdt spændt op med for mange mennesker. Vi kunne ikke nå at sadle om og skalere ned, og så fik vi et kæmpe stød for boven, da man indførte Copydan-afgiften, siger Torben Morell.

Ifølge Torben Morell hentede Nordisc 30 millioner kroner til 40 millioner kroner af omsætningen på afgiftsramte datamedier, og den del af salget dykkede meget hurtigt 80 procent, da Copydan-afgiften blev indført i 2003.

- Jeg tror næsten, at vi var de største i Danmark på datamedier på det tidspunkt, siger Torben Morell.

Private søgte i stedet til blandt andet Sverige og Tyskland for at købe brændbare cd'ere. Et produkt, der var god indtjening på.

Torben Morell forventer nu et rimeligt 2005 for Nordisc Distribution.

- Det fortsætter lige så langsomt med en mindre vækst i takt med, at vi får bygget flere produkter på, siger Torben Morell.

Ansvarsfordelingen mellem de to direktører er som i det gamle selskab. Torben Morell tager sig af administration og økonomi, mens Henrik Nielsen tager sig af indkøb og salg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere