Thrane & Thrane bag bredbånd fra rummet

Satellitselskabet Inmarsat opsendte fredag den første af tre satellitter, der skal gøre det muligt at få en bredbåndsforbindelse til internettet, ligegyldigt hvor på jordkloden, man befinder sig. Danske Thrane & Thrane er dybt involveret i projektet.

Internet med en hastighed på op mod 432 kilobit i sekundet overalt på jordkloden er målet med den kommunikationssatellit, som firmaet Inmarsat fredag sendte i kredsløb.

Inmarsat-4 er den første af tre satellitter, som fra slutningen af året skal levere Inmarsats kommende Broadband Global Area Network (BGAN).

Netværket skal give adgang til e-mail, internettet, bredbåndstelefoni og andre tjenester fra øde områder på jorden, og her spiller danske Thrane & Thrane en væsentlig rolle.

Det danske firma udvikler udstyr til satellitkommunikation og er en af fire virksomheder, som leverer de terminaler, der skal bruges på jorden for gå på nettet via det nye satellitsystem.

Ifølge Jyllands-Posten har firmaet samtidig kontrakt på at levere de jordstationer, som forbinder signalerne fra Inmarsat-4 med de nødvendige netværk på jorden, hvad enten det er internettet eller GSM-mobilnettet.

Teknologisk kvantespring

Alene kontrakten på jordstationen lyder på 460 millioner kroner, og fra efteråret skal Thrane & Thrane selv i gang med at markedsføre sine terminaler, som det koster omkring 165 millioner kroner at udvikle.

- Vi får altså en terminal, der er mindre, billigere og har bedre egenskaber end den forrige. Det er for os et teknologisk kvantespring, siger administrerende direktør Henrik Lunde til Jyllands-Posten.

Det nye netværk skal give en kapacitet, der er mindst 10 gange hurtigere end de nuværende satellitnetværk.

Inmarsat-4 er den fjerde generation af satellitter fra det britisk baserede firma Inmarsat, og det er den største kommercielle kommunikationssatellit nogensinde med en vægt på seks tons.

I4-netværket er kompatibelt med 3G-telefonnetværk og vil ifølge Inmarsat gøre det muligt eksempelvis at bruge sin normale mobiltelefon, når man flyver.

Sammen med militæret og regeringerne er netop flyindustrien Inmarsats største kunder.

Satellitterne bygges af selskabet EADS Astrium som del i en otteårig kontrakt til en værdi på omkring ni milliarder kroner. Satellitterne har en levetid på omkring 14 år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere