Træningslejr skal lokke danske spiludviklere

En uges intensivt arbejde med spiludvikling skal give flere talentfulde gymnasieelever mod på at vælge spilbranchen som en karrierevej. Det er håbet hos en studenterorganisation, som har sat en uge i sommerferien af til datalogi og spil.

Vil gymnasieelever frivilligt bruge en uge af deres sommerferie med at kode og udvikle spil foran computeren i Aalborg?

Det er håbet hos Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, som i forvejen arrangerer lignende videnskabslejre med bio- og nanoteknologi, men nu sætter spiludvikling på programmet i samarbejde med Aalborg Universitet.

- Der er ikke et programmeringsmål. Det er lige så meget, at de kommer ind og snuser til, hvad programmering computerspil egentligt er for noget, siger Jasper K. Juhl, der er specialestuderende i datalogi og medarrangør.

3.000 medlemmer

Ungdommens Naturvidenskabelige Forening er en forening med omkring 3.000 medlemmer på landsplan, der arbejder for at fremme interessen for naturvidenskab og teknologi.

Omkring 100 aktive arrangører sørger hvert år for, at over 100 foredrag og tre videnskabslejre løber af stabelen.

Spil kommer nu på programmet, fordi flere firmaer har advaret om, at den danske branche kan komme i mangel på kvalificeret arbejdskraft og fordi spil kan være en interessant indgang til datalogi og programmering.

Træningslejren afholdes sidste uge i juli og der vil i alt være plads til 50 gymnasielever.

De indlogeres på en folkeskole i nærheden af Aalborg Universitet og vil blive udsat for aktiviteter døgnet rundt i den uge, arrangementet finder sted.

Ugen støttes økonomisk af blandt andet Aalborg Universitet, men arrangørerne er på udkig efter flere sponsorer.

Programmet ligger ikke klart endnu, men det vil omhandle metodik som extreme programming og mere generelt om det at fortælle en historie i spil.

- Det er en fordel, hvis man har programmeret før. Typisk er det dem fra gymnasiet, der har datalogi som valgfag og har leget med hjemmesider med PHP, men det er ikke noget krav, siger Jasper K. Juhl.

Aalborg Universitet er en del af den landsdækkende spiluddannelse, som trådte i kraft i Danmark i september 2004.

Relaterede link

Game Development Camp 2005




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere