Dansk nano-software får yderligere 10 mio.

Det danske softwareselskab Atomistix har fået yderligere 10 millioner kroner til udvikling af software, som kan beregne nano-strukturer og bruges til at udvikle nye produkter. Den seneste tilføjelse er et virtuelt nano-laboratorium. Atomistix vil nu åbne et kontor i Kina.

Større brugervenlighed og flere funktioner er målet for det danske softwarefirma Atomistix, som netop har fået 10 millioner kroner til at videreudvikle selskabets software.

Igen kommer pengene fra Dansk Kapitalanlæg, som senest købte 20 procent af Atomistix med et indskud på fem millioner kroner i juni 2004.

Atomistix har 25 ansatte og udvikler software, der kan beregne elektroniske egenskaber i ganske små atomare og molekylære strukturer - såkaldt nanoteknologi.

Kunder på fem kontinenter
Softwaren benyttes af universiteter og firmaer, der vil bruge nano-teknologi i sine produkter.

- Vi har kunder på fem kontinenter, og der er mange flotte navne imellem. Nogle af de seneste er Fujitsu og Tokyo Institute of Technology, og så har vi ellers Matsushita, Sony og NASA, fortæller administrerende direktør Thomas Magnussen.

Det danske selskab fik i 2004 et underskud på knap fire millioner kroner, men følger forretningsplanen.

Syv af de ansatte sidder på kontorer i Montreal og Singapore, og som næste skridt overvejes det at åbne et kontor i Beijing i Kina. Formålet er dels at komme tættere på kunderne, dels at komme nærmere personer med de rette kompetencer.

- I dag bruger vi primært folk, der har en ph.d i fysik og kemi og også kan udvikle software. Men vi har også rene softwareingeniører, siger Thomas Magnussen.

Den seneste udvidelse til selskabets software er et virtuelt nano-laboratorium, som skal gøre det lettere at beregne nano-strukturer på en simpel måde.

Thomas Magnussen forventer, at selskabet får brug for ny kapital inden for det næste år, og at pengene næste gang skal komme fra en udenlandsk investor.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere