Microsoft freder mobile Messenger-brugere

Private brugere af Microsofts beskedtjeneste Messenger på mobiltelefonen skal ikke bekymre sig om, hvorvidt de bruger et program, der har en licensaftale med Microsoft. Softwaregiganten er dog ved at udvikle sit eget produkt efter at have tvunget mobilselskabet CBB Mobil til at droppe sit produkt.

Microsoft er på vej med sit eget program, som gør det muligt at bruge beskedtjenesten Messenger på flere mobiltelefoner, men kan ikke sige hvornår.

Sådan lyder det fra softwareselskabet, efter det har tvunget CBB Mobil til at droppe sin beskedtjeneste, fordi mobilselskabet koblede sig op mod Microsofts servere uden at have en samarbejdsaftale.

- Vi har bedt CBB Mobil om at lukke servicen ned, eftersom selskabet ikke har en licenseret aftale med os. CBB har på intet tidspunkt kontaktet os for at få sådan en aftale i stand, siger Mortimer Liebman.

Han er nordisk chef for blandt andet Messenger-platformen, og ifølge ham er det et brud på den intellektuelle ophavsret, at CBB Mobil lavede sin egen Messenger-tjeneste til mobilen baseret på Microsofts platform.

Flere alternativer

I princippet har CBB Mobil blot tilbudt det, som danske mobilbrugere selv har kunnet gøre i længere tid.

Her har det været muligt at hente programmer på nettet, som blot kræver en mobiltelefon med GPRS og Java, hvorefter man kan koble sig på Microsofts Messenger-tjeneste.

Man skal kun betale for den datatrafik, som sendes via GPRS. Et eksempel er programmet Agile Messenger, som også understøtter andre beskedtjenester end den fra Microsoft.

Ifølge Teddy Søgaard Pedersen fra CBB Mobil fik han under et møde med Microsoft at vide, at der er retssager på vej mod netop de programmer, men det ønsker Microsoft ikke at bekræfte.

- Som vi umiddelbart ser det, er Agile Messenger heller ikke licenseret, og vi reagerer naturligvis over for lignende type produkter, men jeg vil ikke udtale mig om enkeltsager, siger Mortimer Liebman.

Freder private

Han vil dog godt garantere, at Microsoft ikke vil komme efter de private brugere på samme måde, som selskabet ifølge CBB Mobil har truet med advokater og retssager.

- Jeg vil aldrig nogensinde gøre brugerne ansvarlige, for det kan være svært at vurdere, hvornår man gør noget rigtigt eller forkert. Men en professionelt drevet virksomhed bør vide, hvornår den er ude i en gråzone, og det er der ingen tvivl om, at CBB har været her, fortæller Mortimer Liebman.

Microsoft er i fuld gang med at udvikle en platform, så mobilselskaber kan tilbyde den samme slags tjeneste som CBB Mobil, men i samarbejde med Microsoft.

- Vi arbejder på en fælles platform til alle teleoperatører i Europa og vil gerne ud med en generel løsning, som fungerer for alle, siger Mortimer Liebman.

Via SMS og Windows Mobile

Ifølge ham tilbyder Microsoft i dag Messenger-tjenesten på mobiltelefonen på to måder.

Mobiltelefoner baseret på Microsofts styresystem Windows Mobile har en reel MSN Messenger-klient, mens andre kan bruge et system baseret på SMS-beskeder.

Her koster det en krone at modtage hver besked, og der er der titusinder af danske mobilbrugere, som benytter sig af.

Det er ikke kun på mobiltelefonen, at det er muligt at bruge Microsofts beskedtjeneste Messenger uden at benytte Microsofts software.

På pc'en har blandt andet det gratis program Trillian skabt debat, fordi det tillader brugeren at bruge beskedtjenester fra en række forskellige selskaber uden at skulle installere et hav af programmer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere