Danmarks mindste teleselskab konkurs

Danmarks mindste teleselskab, Tele Jylland, er gået ned med flaget. Teleselskabet, der blev drevet fra et nedlagt landbrug på Djursland, blev i december tvunget i knæ, da TDC lukkede for adgang til netværket på grund af manglende betalinger. Fagforeningen HK giver selskabet det sidste punch til endelig knock out.

Danmarks mindste udbyder af fastnet-telefoni er nu officielt erklæret konkurs efter en kort, men hektisk glidetur, der begyndte i midten af december, da mægtige TDC lukkede for Tele Jyllands trafik på TDC's net på grund af et økonomisk mellemværende.

Tele Jylland har dermed reelt været forhindret i at drive televirksomhed siden december, hvilket har ødelagt selskabets indtjening. Det har nu ført til, at Retten i Grenaa har erklæret Tele Jylland konkurs.

Det er fagforeningen HK, der på vegne af to medarbejdere har indgivet konkursbegæring.

HK Djursland har på vegne af de to medarbejdere gjort krav på 267.000 kroner, da fagforbundet mener, at medarbejderne er afskediget uden at have modtaget løn i opsigelsesperioden.

Lukker inden regnskab

Hvem de er, og hvor meget de har til gode, har kurator, advokat Mads Petersen fra advokatfirmaet Zacher Andersen i Ebeltoft, endnu ikke overblik over.

Han arbejder i øjeblikket på en konkursredegørelse, der efter gældende regler skal ligge klar på mandag. Men den bliver ifølge kurator "meget foreløbig".

Tele Jylland blev stiftet i 2003 af Rikke Knudsen på et nedlagt landbrug ved Boeslum uden for Ebeltoft. Hun lagde angiveligt alle sine sparepenge i selskabet.

Ambitionen var både at gøre det billigt for forbrugerne og levere en god service. Fornøjelsen blev dog kort, for Tele Jyllands lukning kommer så hurtigt, at Tele Jyllland endnu ikke har indleveret sit første regnskab til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Derfor foreligger der ingen oplysninger om selskabets omsætning eller indtjening i den korte levetid.

Selskabet er erklæret konkurs 21. februar og skulle have afleveret regnskab senest 28. februar.

Computerworld har uden held forsøgt at kontakte Tele Jyllands stifter og direktør, Rikke Knudsen, for kommentarer til konkursen. Konkursen har nemlig tilsyneladende også kostet direktøren selv telefonforbindelsen. Det har heller ikke været muligt at kontakte hende på anden vis.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere