Linux-skaber skifter til Mac - fik den gratis

Linus Torvalds, der skabte Linux, er nu skiftet til en Apple Macintosh som sin primære pc. Linus Torvalds skabte oprindeligt Linux til Intels platform, men skifter nu til Mac af arbejdsmæssige årsager - og fordi han ikke vil sige nej til en gratis pc.

Det kan godt være, at finske Linus Torvalds var med til at ændre it-branchen, da han skabte styresystemet Linux til Intels x86-platform, men han er ikke en mand, der siger nej til et godt tilbud.

Derfor er hans primære pc i dag en Apple Macintosh, som han fik gratis, skriver Zdnet Australien.

Oplysningen kom frem, da han skrev til en Linux mailing-liste i februar og oplyste, at den tilføjelse, han sendte specifikt til x86-platformen, var utestet, fordi han havde skiftet computer.

- En del af årsagen er simpelthen, at jeg ville prøve noget andet, og jeg følte, at der var nok folk til at teste x86-delen, så de ikke behøvede mig længere, siger Linus Torvalds til Zdnet.

Hans nye pc er en Mac G5 med en clockfrekvens på 2 gigahertz.

- Det er fysisk set en regulær Mac, selvom den indlysende kun kører Linux, så jeg tror ikke, du kan kalde den for en Mac længere, siger han til Zdnet

Maskinen kører med to Powerpc 970-processorer, og Linus Torvalds fremhæver, at han ser Powerpc og 64 bit-udgaverne af x86-platformen som de to arkitekturer, der rykker lige nu.

Derfor ville han gerne prøve begge arkitekturer af.

Linux understøtter mere end 20 forskellige arkitekturer, og Linus Torvalds understreger, at man ikke skal lægge noget dybere i, at han foretrækker to af dem.

Tal fra analysefirmaet Gartner viste for nyligt, at det globale salg af Linux-baserede servere sidste år steg med 50,9 procent, langt mere end andre platforme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere