Torsdagens aviser om it

It-aktier får comeback. Bendtsen rasende over patent-anklage. Broadcom åbner udviklingscenter i København. Skjult børnereklame i spil skal væk.

It-aktier får comeback

Aktionærerne er igen villige til at betale overpris for it-aktier fem år efter, at dotcom-boblen brast. De store verdenskendte it-aktier handles i dag til 21 gange den forventede indtjening, mens det i gennemsnit er 15 gange for verdenskendte aktier inden for andre industrier. "Man kan bestemt ikke sige, at it-aktier er billige i dag. Prisen er 30-40 procent højere end sammenlignelige aktier. Årsagen er, at investorerne på kort sigt har forventninger om større indtjening fra it-virksomhederne," siger analytiker Per Kongsgaard fra Jyske Bank. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Bendtsen rasende over patent-anklage

Den hollandske minister Laurens-Jan Brinkhorst sagde i en debat i det hollandske parlament tirsdag, at erhvervs- og økonomiminister Bendt Bendtsen i Ministerrådet ikke forsøgte at genåbne sagen om patenter på software, som han ellers var blevet pålagt af Folketingets Europaudvalg. Bendt Bendtsen afviser kritikken. "Jeg er rasende. Brinkhorst er selv til stede på rådsmødet. Jeg er den første, der lægger for. Hvis Brinkhorst ikke synes, det var markant, så kunne han jo have gået ind i debatten også. Jeg synes, de skulle vaske for egen dør," siger den danske minister. Den hollandske minister er selv under pres, fordi et flertal havde pålagt ham at støtte Danmark. (Berlingske Tidende, Børsen)

Broadcom åbner udviklingscenter i København

Amerikanske Broadcom åbner sit første europæiske udviklingscenter i København, hvor der blandt andet skal udvikles håndsæt til 2G- og 3G-teknologi. Broadcom er en af verdens største inden for halvledere til bredbåndsforbindelser og har en omsætning på mere end 13 milliarder kroner. Udviklingscenteret får i første omgang 10 medarbejdere. (Børsen)

Skjult børnereklame i spil skal væk

Forbrugerombudsmand Hagen Jørgensen kræver strammere regler for børnereklamer, som breder sig på internettet i form af spil. "Børn og unge skal ikke føres bag lyset, ved at man sammenblander markedsføring, leg, spil og underholdning. De har ikke den nødvendige erfaring til at gennemskue, at spillene er skjult reklame," siger jurist Birgitte Wested fra Forbrugerombudsmanden. Blandt andet Kellogg's, Toms og Kinder tilbyder spil med reklame på nettet. Forbrugerrådet og Børnerådet støtter forslaget om strammere regler, mens Fødevareindustrien afviser kritikken. Forbrugerminister Lars Barfoed (K) advarer mod forbud, fordi firmaerne blot kan lægge deres spil i andre lande, men er klar til at tage diskussionen op. (Politiken)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere