Nordisk salg for 150 millioner venter bilspil

Nordisk Film Interactive har store forventninger til Playstation-spillet Gran Turismo 4, der alene i Norden ventes at omsætte for op mod 150 millioner kroner. Spillet er den danske distributørs største softwaresatsning nogensinde og skal være med til at øge salget af Playstation 2-konsoller.

Efter fire års udvikling, heriblandt to års forsinkelser, er Sony klar med den seneste udgave af det spil, som i sin tid var med til at sikre det japanske selskab en pole position på markedet for spilkonsoller.

Gran Turismo udkom første gang i sommeren 1998 og blev hurtigt et flagskib for Sonys spilkonsol Playstation. Siden er spilserien solgt i mere end 37 millioner eksemplarer.

Den fjerde udgave af spillet parkeres i dag i 150.000 eksemplarer på hylderne i de nordiske butikker, og forventningen er et samlet salg på i alt 300.000 spil i Norden.

Med en udsalgspris på 499 kroner giver det en omsætning på op mod 150 millioner kroner alene i Norden. Danmark står typisk for omkring en fjerdedel af omsætningen.

Øger konsol-salget

Hos Nordisk Film Interactive, der er Sonys samarbejdspartner i Norden, forventer administrerende direktør Allan Hansen, at spillet vil være med til at løfte hele forretningen.

- Udover at det i sig selv er en stor produktlancering, og den største softwarelancering vi nogensinde har leveret, så motiverer det en masse forbrugere til at købe Playstation-konsoller og tilbehør, siger han.

Gran Turismo 3 var i 2001 med til at fordoble salget af konsoller i Danmark, men effekten forventes dog at være mindre denne gang.

Under kølerhjelmen er Gran Turismo 4 et spil med stor fokus på realisme. I alt har spillet halvtreds racerbaner, der ned til millimeter-niveau er gengivet korrekt i forhold til virkelige baner. Hertil kommer 700 realistiske biler.

Realismen har blandt andet gjort, at den professionelle danske racerkører Martin Jensen bruger spillet til at teste baner i den amerikanske Le Mans-serie, hvor han deltager.

Racerløb mod Microsoft

På den lidt større bane skal spillet være med til at sikre forspringet til Microsofts Xbox-konsol, fordi spillet alene udkommer til Sonys spilmaskine.

Eksklusive spiludgivelser er en væsentlig parameter i spilbranchen, når forbrugerne skal vælge mellem konkurrerende maskiner.

Af samme grund har Microsoft satset store millionbeløb på bilspillet Forza Motorsport, der er en direkte konkurrent til Gran Turismo og udkommer eksklusivt til Xbox senere på året.

- Det er meget vigtigt for os at have noget indhold, der er eksklusivt, og der står vi meget stærkt i kørespils-genren. Det er helt klart et konkurrenceparameter, specielt i forhold til nye målgrupper, siger Allan Hansen.

Nordisk Film Interactive bruger et større millionbeløb på markedsføring af Gran Turismo 4, og Allan Hansen mener, at spillet - modsat den normale tendens - ikke kun vil sælge stort lige efter lanceringen. Således forventer han, at det stadig vil være en storsælger i julehandlen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere