Microsoft sagsøgt for rovdrift

Microsoft, Time Warner og Xerox, tre giganter inden for hver deres felt, er blevet sagsøgt af chefen for det 30 mand store antipiratfirma Contentguard. Giganterne har som hovedaktionærer drevet rovdrift på selskabets værdier, rettigheder til software som blandt andet benyttes af Itunes og Microsoft Music Store, mener direktøren.

Microsoft, Time Warner og Xerox misbruger sammen deres rolle som hovedaktionærer i antipirat-firmaet Contentguard.

Det mener Michael Miron, administrerende direktør for Contentguard. Han har derfor valgt at sagsøge de to giganter, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Chefen for det 30 mand store Contentguard, der udvikler antipirat software til musik- og filmfiler, mener, at de tre aktionærer "beriger sig selv på bekostning af firmaet og de medarbejdere, der har aktier i firmaet".

Falbyder værdifulde licenser

Som storaktionærer har de fået Contentguard til at falbyde ekstremt vidtrækkende og værdifulde licenser til deres egen virksomhed.

De videresælger desuden licenser til antipirat-teknologien til brug i produkter fra andre selskaber, mener Michael Miron.

Kræver kompensation

Han vil i sagen, der nu skal for en domstol i staten Delaware i USA, arbejde henimod at repræsentere en række medarbejdere, der samlet ejer 21 procent af aktiekapitalen.

Hovedaktionærerne har tilbudt en pris på 11.800 kroner per aktie i Contentguard, og den er Michael Miron langt fra tilfreds med.

Direktøren kræver, at hovedaktionærerne ændrer adfærd, en kompensation samt en fair værdisætning af Contentguard.

Contentguard ejer en stor del af rettighederne til Digital Rights Management (DRM) software, der benyttes til at styre strømmen af digitalt indhold på internettet.

DRM benyttes blandt andre af toneangivende musikforretninger på nettet som Apples Itunes og Microsofts egen Microsoft Music Store mod, at musikfiler bliver kopieret ulovligt.

DRM benyttes i stigende grad også i andre sammenhænge som til beskyttelse af nyhedsbreve og for eksempel patientjournaler.

Aktiemajoriteten i Contentguard er ved at blive overtaget af Microsoft og Time Warner fra kopigiganten Xerox.

EU har i sidste måned genåbnet en sag, hvor de kigger nærmere på, at Microsoft og Time Warner hver har solgt en lige stor aktieandel i Contentguard til den franske mediekoncern Thomson.

Contentgurads største rival er Intertrust, der også har rundt regnet 30 ansatte. Intertrust blev sidste år overtaget af Philips og Sony for 2,5 milliarder kroner.

Giganternes anslåede værdi af Contentguard melder Reuter desværre intet om.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere