TDC forsvarer prismodel for bredbånd

Et samlet politisk pres fra konkurrenterne Telia, Cybercity og Tele2 preller af på TDC, der ikke vil lade selskaberne betale mindre for adgang til TDC's kobbernet. TDC forsvarer sig med, at lavere priser vil bremse udviklingen af alternativer som fibernet og Wimax.

Myndighederne risikerer at blokere for opbygning af alternative infrastrukturer som 3G, Wimax og elselskabernes fibernet, hvis man gennemtvinger lavere priser for adgang til TDC's kobbernet.

Sådan lyder det overraskende forsvar fra TDC, efter konkurrenterne Cybercity, Telia og Tele2 er gået sammen for at skabe et politisk pres mod prismodellen LRAIC.

Modellen bestemmer, hvor meget de skal betale for at få benytte TDC's kobbernet, og konkurrenterne er utilfredse med, at prisen fortsat stiger.

Advarer mod prispres

I en skriftlig udtalelse advarer TDC, at lavere priser vil gøre det mindre rentabelt at skabe alternativer til det rå kobber, for eksempel i form af fibernet eller trådløst bredbånd, Wimax.

Teleanalytiker John Strand var for nyligt på banen med argumentation om, at lavere slutbrugerpriser ville få den samme effekt. Han mener, at lavere slutbrugerpriser vil påvirke TDC's konkurrenter, hvorimod lavere engrospriser vil ramme TDC's indtjening.

Derudover påpeger TDC, at prisen er højere i Sverige, som ofte fremstilles som et billigere bredbåndsland end Danmark.

- Det centrale i kritikken er, at prisen for rå kobber snart vil overstige prisen for TDC's færdige produkter, og at det vil ødelægge konkurrencen på det danske marked. Erfaringen fra Sverige, hvor to af selskaberne hører hjemme, viser det modsatte, udtaler afdelingschef Henning Sørensen fra TDC's regulatoriske afdeling.

TDC klager over lav pris

Mens konkurrenterne klager over for høje priser, er TDC's argumentation lige omvendt. Ifølge selskabet var der fra begyndelsen en syvårig overgangsperiode, før det får fuld pris for at give adgang til kobbernettet.

- Overgangsperioden er siden blevet udvidet, så den fulde pris først træder i kraft i 2011, og p.t. ligger prisen på rå kobber cirka 20 procent under den beregnede pris i LRAIC, udtaler Henning Sørensen.

LRAIC-modellen skal justeres med virkning fra 1. januar 2006.

Inden da forventes IT- og Telestyrelsen dog at aflevere en analyse til videnskabsminister Helge Sander (V), der formentlig opfordres til at gribe ind over for prisstrukturen på det danske marked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere