Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Gamere plaffer løs, kaster kabinetter og vinder præmier i Troldhede

300 dygtige gamere fra hele landet sætter sig snart til skærmene i en hel weekend for at dyste i computerspillene League of Legends, Counterstrike:GO og Rocket League. T-LAN er en begivenhed, der dukker op med et par måneders mellemrum, og det drives af ildsjæle, nørder og ikke mindst gode sponsorer.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Troldhede Idrætscenter nær Herning bliver igen omdannet til et e-sportsmekka. Det sker i weekenden den 31. marts - 2. april, når gamer-eventen T-LAN for femte gang indtager hallen. E-sport oplever massiv medvind for tiden og tiltrækker flere og flere spillere af begge køn i alle aldre. Der er hold, klubber, fast træning og stævner, hvor man kæmper mod andre hold ligesom i enhver anden sport.

T-LAN startede med 29 deltagere for fire år siden i Troldhede, og snart samler der sig 300 gamere i den lille by med 630 indbyggere. Et stort, midlertidigt boost for folkemængden. Og selvom flertallet af gamere er drenge, så kommer der også flere og flere piger. Sidste år deltog 29 piger – og T-LAN forventer, at tallet stiger i år.

”Pigerne er ofte virkelig dygtige på den strategiske bane, og det giver altså et løft i stemningen, når begge køn er til stede. Faktisk arbejder holdene også ofte bedre sammen,” siger arrangør Thomas Kaanbjerg, T-LAN.

Nettet er altid vitalt på T-LAN

Mål, ribber og net i idrætshallen er erstattet af rækker af borde og metervis af forlængerledninger.

I spilverdenen er det millisekunderne, der tæller, så al gaming kører via kabler, når der fyres op for Counterstrike:GO, League of Legends og Rocket League. Men de 300 deltagere har også masser af sultne ekstraenheder med under armen så som tablets, mobiler og computere, der hver er med til at skabe tæt trafik på det trådløse netværk.

”Det faste net er nemt at kontrollere, men vores Wi-Fi er maksimalt presset af de 300 gæster. Derfor har vi fået leveret 10 access points fra D-Link, som bare tonser derudaf og leverer maksimal hastighed. Det er virkelig imponerende. Og det betyder, at ingen behøver at undvære sociale medier, kill-statistikker eller mulighed for at koble af med noget streaming. Og det er let at sætte dem op. Det tager kun en halv time, og så har alle enheder net. Sådan skal det være,” siger Thomas Kaanbjerg.

D-Links EXO-router blandt præmierne

For at få sådan et arrangement til at løbe rundt, er der brug for masser af sponsorer. Og i år er der flere store præmier på højkant.

”Præmierne lokker folk til. Det er vigtigt at kunne tilbyde de dygtige gamere en god grund til at betale indgang og stille op i turneringerne. Hvis vi selv skal finansiere det hele, så kommer det ikke til at ske. En af de helt store præmier er EXO-routeren DIR-879 fra D-Link, der belønner vinderne med hurtig hastighed, to bånd, fire gigabit-porte og et lækkert design.

”Hey – eltavlen ryger”

T-LAN har dog også oplevet bump på vejen mod succes. Forrige år kunne el-tavlen i Videbæk ikke trække læsset. To gange gav den op, og den ene gang smeltede sikringen simpelthen. Der stod røg ud af skabet, og der var nul strøm til spillerne.

”Ja, jeg er glad for, at elektrikerne kunne give el-skabet et ekstra liv – for der lugtede noget brændt,” griner Thomas Kaanbjerg. ”Vores deltagere tog det pænt. De er vant til, at ledningsnettet kan blive belastet og slå fra. Vi brugte tiden til at afvikle en konkurrence i kabinetkast, så mens elektrikerne fik liv i strømmen igen, så var det bare ud i den virkelige verden og slynge kabinetter afsted.”

Kabinetkast er den ultimative måde at sige farvel til sin gamle PC på. De antikvariske computere får en sidste uhellig rejse ved at blive kastet afsted gennem luften af en spiller for derefter at lande tungt på jorden. Sidste gang lød dagens rekord på 14 meter inklusiv rul. Og der er lagt op til en lignende konkurrence i marts/april. I år bliver kabinetkast optaget fra en drone, så du kan kigge med hjemme fra stuen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere