Intel under hammeren i Japan

De japanske konkurrencemyndigheder har Intel presset op i krogen med anklager om brud på landets love imod monopol. Intel skal efter sigende have forsøgt at overtale producenter af pc'er til at se bort fra andre chips end Intels.

Intel får endnu et rap over forretningsfingrene i dag.

Verdens største producent af computerchips er under anklage for ikke at følge de japanske love om fair handel, og de japanske konkurrencemyndigheder ventes at komme med en afgørelse i sagen i dag, skriver The Wall Street Journal.

For 11 måneder siden blev tre af Intels kontorer i Japan stormet. Myndighederne håbede at finde beviser på, at chipproducenten, med ufine metoder, forsøgte at bevare sit absolutte herredømme over chipmarkedet.

Det skulle ifølge Wall Street Journal foregå ved at overtale pc-producenter til at se bort fra Intels rivaler og deres produkter.

Hvis de japanske myndigheder afgør, at Intel ikke har rent mel i posen, vil myndighederne tage forbehold der skal forhindre konkurrenceforvridningen.

Hvis Intel ikke følger anbefalingerne, vil sagen havne ved domstolene.

Tilbage i 1999 indgik Intel et forlig i USA, hvor virksomheden var anklaget for uretsmæssigt at tilbageholde oplysninger fra deres konkurrenter.

Sidste år kunne europæiske myndigheder fortælle, at de stadig samlede informationer i en sag mod Intel, der startede tilbage i 2000.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere