Center for regnekraft får lov at fortsætte

En evalueringsrapport har vejet Dansk Center for Scientific Computing (DCSC) og har fundet det tungt nok til at fortsætte. Evalueringspanelet understreger dog, at der er brug for endnu mere regnekraft og flere finansielle midler.

En treårig prøveperiode er vel overstået for Dansk Center for Scientific Computing, konkluderer en evalueringsrapport, der samtidigt peger på, at centrets brugere har behov for stadigt større og hurtigere computersystemer, da deres beregningsbehov fortsætter med at vokse.

Derfor kan det, ifølge panelet der står bag evalueringen, retfærdiggøres at tilføje betragteligt flere økonomiske midler.

? Der er ikke umiddelbart lagt op til, at der skal gives ekstra bevillinger over finansloven. Og det der vil ske nu er, at der skal skrives et brev til bestyrelsen for centret, som skal give deres bud på, hvordan evalueringens anbefalinger kan implementeres, siger Jan Windmüller, fuldmægtig i Videnskabsministeriet.

Da centret blev etableret i 2001, var det på en midlertidig tre års bevilling, som skulle opfølges af en evaluering. Jan Windmüller oplyser, at ministeriet på baggrund af den gennemførte positive etablering har besluttet, at DCSC skal gøres permanent med de nuværende basisbevilling.

Regnekraft til forskere

Hovedformålet med Dansk Center for Scientific Computing var at give danske forskere adgang til store mængder af regnekraft, og evalueringspanelet vurderer, at det mål er nået.

I centrets treårige liv er der sket en voldsom forøgelse af Scientific Computing-ressourcer, og Danmark er nu ressourcemæssigt på højde med de nabolande, vi normalt bliver sammenlignet med.

DCSC har medvirket til en høj videnskabelig kvalitet, og flere af centrets brugere er videnskabelige sværvægtere i verdensklasse. Rapporten peger, ikke overraskende, på, at brugerne af centret er tilfredse med de muligheder, centret har givet dem.

Evalueringspanelet mener, at DCSC skal fortsætte med arbejdet, som det har foregået indtil nu, men at der skeles til diverse anbefalinger.

Det anbefales blandt andet, at et eksisterende statut om maksimalt fire driftcentre bliver skrevet om, så det bliver muligt at oprette yderligere driftcentre.

Flere penge

Derudover anbefaler evalueringspanelet, at der bliver lavet et oplæg, der skal afdække behovet for driftcentre, bilaterale netværk og grid.

Sidst, men ikke mindst, peger ekspertpanelet på behovet for en ny budgetplan. Planen skal laves på baggrund af analyser af potentielle og eksisterende brugeres fremtidige behov for regnekraft.

Planen skal kortlægge, hvorledes et større budget kan være med til at øge kvaliteten i dansk forskning.

Evalueringspanelet bag rapporten er et eksternt, internationalt hold sammensat af tre forskere uden direkte tilknytning til centeret og med stor indsigt i scientific computing.

De tre forskere blev udpeget i foråret 2004 af Videnskabsministeriet efter indstilling fra Statens Naturvidenskabelige Forskningsråd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere