Microsoft sylter danske Hotmail-kunder

Mere end et halvt år efter, at Microsoft lovede at hæve lagringskapaciteten på danske Hotmail-kontoer fra to mb til 250 mb, er der ikke sket en disse. "Vi var for hurtigt ude med løftet", beklager Microsoft. Selskabet lover nu, at der vil ske noget inden for det næste halve år.

Microsoft har endnu ikke holdt sit løfte om at give den gratis e-postservice, Hotmail, et los opad i lagringskapaciteten.

? Vi var hurtigere ude med at love, at vi ville hæve kapaciteten, end vi har været med at kunne indfri løftet, siger Mortimer Liebman, forretnings­ansvarlig for kommunikations­services i Nordeuropa hos Microsoft.

Løftet blev givet til nyhedstjenesten Cnet tilbage i juni 2004 og kom ellers med vægt bag ordene, for det var Blake Irving, vicedirektør i MSN, der serverede det.

Bod og bedring

Han lovede, at lagringskapaciteten ville blive hævet fra to megabyte til 250 megabyte i den gratis version og fra 10 megabyte til to gigabyte i den betalte version, der koster 149 kroner om året.

Mortimer Liebman fortæller, at forsinkelsen på opgraderingen blandt andet skyldes, at Microsoft har haft svært ved at vurdere, hvor stor en udvidelse af systemet, der var brug for.

Det skyldes blandt andet, at en del kunder er blevet såkaldte "account jumpers", hvilket vil sige, at kunderne opretter deres Hotmail-konto i et land, hvor den større lagringskapacitet tilbydes.

Modtræk

Løftet om den øgede lagringskapacitet blev givet som modtræk overfor de konkurrenter, der valgte at tilbyde mere plads som våben i kampen om mail-gratister.

Blandt konkurrenterne har eksempelvis Yahoo og Google valgt at hæve mængden af mail, deres kunder kan have liggende i deres respektive ind-bokse, inden de behøver at rydde op.

Fra november 2004 kunne Yahoos kunder gøre brug af 250 megabyte, og Google begyndte i april 2004 at udbyde sin gratis email-service, Gmail, som tilbyder op til en gigabyte lagerplads.

Mortimer Liebman understreger, at Microsoft ikke har kunnet konstatere noget tab i forretning på grund af den forsinkede opgradering af lagringskapaciteten.

Indtil nu har ni markeder fået muligheden for 250 megabyte lagringskapacitet, og Mortimer Liebman forventer, at den mulighed vil tilfalde danskerne inden for et halvt år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere