Dyremose erklærer krig mod elselskaber

TDC frygter ikke elselskabernes milliardinvesteringer i fiberkabler, som TDC vil bekæmpe ved selv at øge internethastigheden. "Vi vil forsøge totalt at overflødiggøre den investering," siger Henning Dyremose. TDC vil i år lancere både bredbånds-tv og -telefoni.

Oven på endnu et milliardoverskud i 2004 brugte TDC's koncernchef onsdag et pressemøde til igen at skyde med skarpt mod de danske elselskaber, som er ved at opbygge egne datanetværk.

- Vi vil forsøge totalt at overflødiggøre den investering, siger Henning Dyremose.

Ifølge ham ser TDC ikke umiddelbart nogen trussel i elselskaberne, og han fokuserer specielt på, at TDC selv er i gang med at skrue hastigheden op på ADSL-forbindelserne til danskerne.

- Det er klart, at hvis de i løbet af de næste fem til syv år investerer store milliardbeløb i at opbygge net, så bliver det en trussel, men det er ikke noget, som vi ser problemer i på den korte bane, siger han.

Angreb sidste år

Allerede i april sidste rettede TDC-chefen et hårdt angreb mod elselskaberne, der er ved at grave optiske fiberkabler ned, som kan bruges til internet, telefoni og tv og dermed truer TDC's forretning.

Ifølge ham burde elselskaberne koncentrere sig om at levere billig strøm, og han er glad for, at den holdning er ved vinde politisk opbakning.

- Vi har også hæftet os ved, at der er en bevægelse, specielt i Socialdemokratiet, for, at det ikke er så hensigtsmæssigt, at elselskaberne bruger en masse penge på et forretningsområde, de ikke har forstand på, siger Henning Dyremose.

Mens elselskaberne er ved at grave huller, fortsætter TDC med vinde hobevis af nye kunder på bredbåndsmarkedet, hvor teleselskabet nu har 670.000 kunder, som er koblet op via ADSL eller kabel-tv.

Fastnet-forretningen vendt

Fremgangen er så stor, at man i 2005 igen forventer fremgang i fastnetselskabet TDC Totalløsninger, som de seneste par år har været hårdt presset af tilbagegangen i fastnettelefoni.

Her vil der i løbet af 2005 blive sat yderligere fokus på IP-baserede tjenester, og Henning Dyremose lovede på dagens pressemøde, at kunderne vil få både tv og telefoni via internetforbindelsen.

- Vi regner med, at vi i år begynder den kommercielle markedsføring af telefoni via kabel-tv og tv via det rå kobber, siger han.

På den måde vil TDC være i stand til at tilbyde både telefoni, tv og internet enten via kabel-tv-nettet eller det rå kobber.

Satser på 3G

Hertil kommer, at teleselskabet formentlig i 2005 vil være klar med en massiv satsning på næste generations mobiltelefoni, hvor også bredbånd og datatjenester spiller en væsentlig rolle.

Henning Dyremose er således ikke imponeret over, at mobilselskabet 3 netop har meldt ud, at selskabet har rundet 125.000 kunder.

- På det rigtige tidspunkt sætter vi i gang, og så har vi den ambition i løbet af forbavsende kort tid at blive størst på det område, siger han.

Henning Dyremose er meget varsom med at beskrive TDC's strategi, men han lægger ikke skjul på, at opkøbte Telmore får en væsentlig rolle.

- I kombinationen af TDC og Telmore har vi en vældig god knibtang på 3, den dag hvor vi skal tage kampen op. Og det bliver skægt, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere