Blodbad blandt Folketingets it-ordførere

Folketingets partier har benyttet valget til at rydde godt og grundigt ud i it-ordførerskaberne. Kun tre it-ordførere går igen fra tiden før valget, nemlig hos S, R og DF. Resten er udskiftet. SF er en af dem, der satser på "nyt" blod - nemlig afgående formand Holger K. Nielsen.

Der ruller hoveder blandt Folketingets it-ordførere efter valget.

Ikke mindre end fem ud af Folketingets syv partier har skiftet it-ordføreren ud efter valget. Dermed tegner det samme billede sig, som det var tilfældet ved det forrige Folketingsudvalg, hvor fire ud af 10 ordførere røg i svinget umiddelbart efter valget.

De eneste partier, der beholder deres it-ordfører fra tiden før valget, er Det Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne. Resten af partierne skifter deres it-ordfører ud.

Det glæder lektor Tom Bryder, Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet.

? Jeg synes det er en rigtig god idé, at it-ordførerne bliver skiftet ud. På et område, der er inde i en så konstant og voldsom udvikling, er det helt enkelt nødvendigt hele tiden at have friske kræfter, siger han.

Nyt blod til V og K
Udskiftningerne gælder også i begge regeringspartierne, der skifter deres it-ordfører ud.

Hos Venstre skal Tina Nedergaard være partiets nye ordfører på uddannelsesområdet, og hun overlader it-stafetten til Torsten Schack Pedersen, der tidligere har siddet som formand for Venstres Ungdom og som tidligere har nævnt mærkesager som skat, udlændinge, uddannelse, regionalstof og Europa - men altså ikke it.

For Det Konservative Folkeparti er det nyvalgte Per Ørum Jørgensen, tidligere speaker for FC Midtjylland, der afløser Pia Christmas-Møller.

De andre

SF får en velkendt it-ordfører, nemlig afgående formand, Holger K. Nielsen, som fremover skal tegne partiet på it-området.

Det er noget af et spring for en politiker, der nok ikke springer mange i øjnene som it-ekspert. Holger K. Nielsen har da også tidligere fortalt til Computerworld Onlines "Værktøjskassen", at it for ham at betragte mest af alt er et nyttigt værktøj, som han håndterer til husbehov.

Hos Det Radikale Venstre fortsætter Morten Helveg Petersen sit arbejde fra før valget. Det samme gør sig gældende for Thomas Adelskov fra Socialdemokratiet og Dansk Folkepartis Jørgen Dohrmann.

Enhedslisten har, lige som Det Konservative Folkeparti, valgt at satse på et nyvalgt Folketingsmedlem og har ladet Per Clausen følge i fodsporene på Pernille Rosenkrantz-Theil.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere