Torsdagens aviser om it

Internetmægler har store vækstplaner. Telia fyrer 300 i Danmark i dag. Nokia utilfreds med dansk 3G-nøl. Druknede mobiltelefoner kan reddes. Nettet skaber hobby-klubber.

Internetmægler har store vækstplaner

Den svenske internetmægler Nordnet er gået fra en 35. plads på listen over mæglere med størst omsætning på Københavns Fondsbørs i januar 2002 til en plads i top 10. På antallet af handler er Nordnet med 7,2 procent kun overgået af Danske Bank og Nordea, mens den mindre danske konkurrent E-Trade cirka har det halve antal. "Først havde vi et mål om at blive størst i Danmark, og det nåede vi nærmest med det samme, så nu er målet at få 10 procent af alle handlerne i Danmark," siger Nordnets danske mæglerchef, Max Gandrup. (Berlingske Tidende)

Telia fyrer 300 i Danmark i dag

Telia er torsdag klar til at sætte navn på de 300 medarbejdere, som skal forlade virksomheden efter fusionen med konkurrenten Orange. Godt ti medarbejdere har selv sagt op, fordi Telia Mobile snart flytter fra Taastrup vest for København til Oranges tidligere hovedkvarter på Amager. De fyrede får et par måneders ekstra løn. (Berlingske Tidende)

Nokia utilfreds med dansk 3G-nøl

Den finske mobilproducent Nokia er utilfreds med, at både Telia og TDC nøler med at tilbyde 3G-telefoni til deres kunder, selvom selskaberne har haft netværk klar siden nytår. "Vi ser gerne, at der snart kommer skub i det danske 3G-marked," siger Sigurd Leth, salgschef i Nokias multimediedivision med ansvar for Skandinavien, Island og Baltikum. Han roser til gengæld mobilselskabet 3, der med over 100.000 kunder er det eneste selskab, som tilbyder 3G til danskerne. (Jyllands-Posten)

Druknede mobiltelefoner kan reddes

Ved fugtskader på mobiltelefonen bortfalder garantien og autoriserede værksteder nægter at reparere den. Der er til gengæld hjælp at hente hos de mange mindre uautoriserede værksteder, der er dukket op, specielt i hovedstadsområdet. En af dem er Chronograph, som får seks til otte fugtskadede mobiler ind hver dag og kan redde omkring 80 procent. "Det er ren politik," siger ejer René Sejersen om, at autoriserede værksteder ikke kan reparere fugtskaderne. (Jyllands-Posten)

Nettet skaber hobbyklubber

Internettet har gjort det nemme at finde ligesindede fra hele landet, og flere voksne danskere finder nu sammen om fælles interesser som modeltog, racerbaner, dukkehuse og glansbilleder via hjemmesider. Sådan lyder meldingen i hobbybutikkerne, selvom der ingen statistikker findes over antallet af små hobbyklubber. "Folk er blevet meget bedre til at organisere sig. Lige så snart der er fire med samme interesse, danner de en klub," siger Lars Pedersen, der er bestyrer af IC Communications, som sælger model- og hobby-udstyr. (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere