It-branchen: Skarpere fokus på it efter valg

<B STYLE="color:#C8000A;font-size:12px"> Valg:</b> It-branchens organisationer vil have skarpere fokus på it efter det overståede valg. Nu kan arbejdet fortsætte, hvor man slap før valget. Ønskesedlerne til politikerne er ved at være klar.

Efter gårsdagens valg ånder it-branchens organisationer lettet op. For nu kan arbejdet fortsætte der, hvor man slap, inden valgkampen gik i gang.

It-branchen forventer nu øget fokus, mere kraft, mere fart.

Hos Dansk IT så man blandt andet gerne, at it-politik kom højere op på dagsordenen.

? It som politisk emne har været knapt så hot i denne regeringsperiode. Det er tid til at sætte en streg under, hvor vigtigt it er. Et godt eksempel er Bornholms regionskommune, der mener, at it var den mest oversete faktor i dens fusionsproces. Og det bliver ikke mindre vigtigt set i lyset af den kommende strukturreform, siger direktør Tony Franke.

Mere dynamik ønskes

IT-Brancheforeningen peger på, at når der skal indsættes en bestyrelse i Højteknologifonden, så er det vigtigt, at der er repræsentanter fra it-branchen med.

? Det kan være med til at skabe en dynamik og nogle bedre vilkår for højteknologiske virksomheder. Der er igen blevet diskuteret og lovet arbejdspladser i valgkampen, og det ville være naturligt, hvis it-erhvervene er med til at skabe dem, siger Jakob Lyngsø, direktør i IT-Brancheforeningen.

Det er endnu uafklaret, om videnskabsminister Helge Sander (V) bliver siddende på posten som videnskabsminister, men under alle omstændigheder mener de to organisationer ikke, at det kommer til at gøre nogen forskel.

? Det kan være lidt svært at gætte på, når vi endnu ikke ved, hvem der kommer til at sidde i ministerstolen. Men det er svært at tro, at det kommer til at gøre den helt store forskel, siger Tony Franke.

En tilsvarende melding kommer fra IT-Brancheforeningen, hvor der heller ikke er megen slinger i valsen når det kommer til spørgsmålet om, hvad valget kommer til at betyde. Administrerende direktør Jakob Lyngsø tror ikke, at der kommer til at ske de helt store omvæltninger.

? Grundlæggende kan man kun håbe på, at det der allerede er linet op vil blive gennemført. For eksempel planerne om flere ph.d-studerende, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere