Efter gårsdagens valg ånder it-branchens organisationer lettet op. For nu kan arbejdet fortsætte der, hvor man slap, inden valgkampen gik i gang.
It-branchen forventer nu øget fokus, mere kraft, mere fart.
Hos Dansk IT så man blandt andet gerne, at it-politik kom højere op på dagsordenen.
? It som politisk emne har været knapt så hot i denne regeringsperiode. Det er tid til at sætte en streg under, hvor vigtigt it er. Et godt eksempel er Bornholms regionskommune, der mener, at it var den mest oversete faktor i dens fusionsproces. Og det bliver ikke mindre vigtigt set i lyset af den kommende strukturreform, siger direktør Tony Franke.
Mere dynamik ønskes
IT-Brancheforeningen peger på, at når der skal indsættes en bestyrelse i Højteknologifonden, så er det vigtigt, at der er repræsentanter fra it-branchen med.
? Det kan være med til at skabe en dynamik og nogle bedre vilkår for højteknologiske virksomheder. Der er igen blevet diskuteret og lovet arbejdspladser i valgkampen, og det ville være naturligt, hvis it-erhvervene er med til at skabe dem, siger Jakob Lyngsø, direktør i IT-Brancheforeningen.
Det er endnu uafklaret, om videnskabsminister Helge Sander (V) bliver siddende på posten som videnskabsminister, men under alle omstændigheder mener de to organisationer ikke, at det kommer til at gøre nogen forskel.
? Det kan være lidt svært at gætte på, når vi endnu ikke ved, hvem der kommer til at sidde i ministerstolen. Men det er svært at tro, at det kommer til at gøre den helt store forskel, siger Tony Franke.
En tilsvarende melding kommer fra IT-Brancheforeningen, hvor der heller ikke er megen slinger i valsen når det kommer til spørgsmålet om, hvad valget kommer til at betyde. Administrerende direktør Jakob Lyngsø tror ikke, at der kommer til at ske de helt store omvæltninger.
? Grundlæggende kan man kun håbe på, at det der allerede er linet op vil blive gennemført. For eksempel planerne om flere ph.d-studerende, siger han.